Praktična delavnica: Gozd kot prostor razvoja gibalnih sposobnosti otrok

Objavljeno

Akademija, Programi, Splošno
43982616222 Dea232b0d4 K

V soboto, 11. maja se bo na Kopah odvila še druga praktična delavnica na temo spodbujanja naravnega gibanja otrok v naravnem okolju. Tokratno delavnico namenjamo učiteljem razrednega pouka, učiteljem športne vzgoje v prvi in drugi triadi OŠ ter strokovnemu kadru na področju športa, ki vodijo programe za mlajše otroke (od 6 do 11 let).

Delavnica bo izrazito praktično usmerjena in se bo v celoti odvila v gozdu. Udeleženci se bodo naučili načrtovati, glede na starost in sposobnosti otrok ustrezno strukturirati in izvesti primere gibalnih aktivnosti v naravnem okolju (gozdu), z vključevanjem naravnih oblik gibanja, gibalnih iger (igre preživetja, raziskovanja, ustvarjanja) in uporabo naravnih predmetov kot pripomočkov. Skozi praktične vsebine bomo spoznavali, kako naravno okolje, ki nam je na voljo, izkoristiti kot najboljše igrišče, telovadnico in učilnico.

S praktičnim delom želimo udeležencem ponuditi ideje, možnosti in načine, kako strukturirati in izvesti vsebine gibalnih aktivnosti, ki so lahko tudi del športne vzgoje v naravnem okolju, kako uporabiti naravne oblike gibanja in gibalne igre kot pomemben del telesne dejavnosti otrok ter posledično doprinesti k gibalnemu razvoju otrok.

Delavnico bo vodil Uroš Jelen, prof. športne vzgoje, ki od leta 2017 dalje kot strokovni sodelavec in predavatelj za gibanje otrok v naravi in gozdu sodeluje pri razvoju nacionalnega programa Mreža gozdnih vrtcev in šol Slovenije v sklopu Inštituta za gozdno pedagogiko. Je avtor številnih predavanj tako za starše kot vzgojitelje in učitelje na temo naravnega gibanja otrok. Leta 2018 je izdal strokovno skripto Naravno gibanje otrok, v letu 2019/2020 pa knjigo o pravljičnih zgodbah o gozdnih otrocih in njihovo gibalno abecedo gibanja v gozdu.

Termin izvedbe: sobota, 11. maj s pričetkom ob 9.00 uri

Trajanje: 8 ur

Lokacija: večje parkirišče Kope

Prijave: Zaposleni v šolstvu, ki bi želeli pridobiti potrdilo o pridobljenih točkah (0,50 točke), se na delavnico prijavite v KATISU na povezavi: https://paka3.mss.edus.si/Katis/ProgramPrijava.aspx?ID=7698.

Ostali: PRIJAVNICA

Rok za prijavo: 3. 5. 2024 oziroma do zapolnitve prostih mest

RAZPIS

Nazaj