TAFISA

Worldsportforallgames Img 0

Mednarodna organizacija športa za vse (TAFISA – The Association For International Sport for All) je vodilna svetovna organizacija na področju športa za vse, ustanovljena leta 1991 v Franciji.

Organizacija si prizadeva osveščati o pomenu in prednostih telesne dejavnosti in športa za vse. Glavna področja njenega delovanja so mednarodno zastopanje interesov športa za vse; zagotavljanje in usklajevanje programov in dogodkov športa za vse; zagotavljanje okolja za mreženje in nastajanje platform za prenos izkušenj ter podpora razvoju svojih članic.

Članice TAFISE so tako vladne kot nevladne organizacije, vključno z nacionalnimi in mednarodnimi športnimi zvezami in zvezami na področju športa za vse, nacionalni olimpijski komiteji, ministrstvi za zdravje, kulturo, šolstvo, šport itd. , mesta in občine ter različne izobraževalne ustanove.

TAFISA ponuja svojim članicam široko paleto programov in prireditev kot so World walking day in World Challenge day; izobraževanje na področju športa za vse Certified Leadership Course; TAFISA World Congress (Svetovni kongres športa za vse) ter TAFISA World Sport for All Games (Svetovne igre športa za vse).

Uradna spletna stran organizacije: http://tafisa.org/

Kontakt: info@tafisa.org