ISCA

Mceu 42563057521685974115453

Mednarodna organizacija za šport in kulturo (ISCA – International sport and culture association) združuje 231 organizacij iz vrst mednarodnih nevladnih organizacij ter drugih zainteresiranih deležnikov iz javnega in zasebnega sektorja, ki delujejo na področju športa za vse, športne rekreacije in spodbujanja telesne dejavnosti. Skupaj predstavljajo 40 milijonov ljudi, dejavnih na področju mladine, športa in kulturnih dejavnosti, iz 83 držav na petih kontinentih.

ISCA je bila ustanovljena leta 1995 z namenom podpiranja čezmejnega razumevanja športa in kulture, spodbujanja športa kot nosilca kulturne identitete ter spodbujanja čim širšega sodelovanja svojih članov. Za dosego teh ciljev se ISCA osredotoča na tri ključna področja: športne dejavnosti, izobraževanje in sooblikovanje politik.

Članstvo je odprto za nevladne organizacije in druge institucije, ki se ukvarjajo s športnimi in / ali kulturnimi dejavnostmi; delujejo na lokalni, regionalni, nacionalni ali mednarodni ravni; so njihove storitve na voljo vsem ne glede na spol, raso, vero ali politično pripadnost.

ISCA je mednarodni koordinator številnih kampanj in projektov kot so Now we move (Sedaj se gibljemo), Move week (Teden gibanja), No Elevators day (Dan brez dvigal) in Move congress.

Uradna spletna stran: http://www.isca-web.org/

Kontakt: info@isca-web.org