EUROPEAN MILE

Em Fb Cover V1

EUROPEAN MILE je mednarodna akcija, ki jo na evropski ravni vodi ISCA. Športna unija Slovenije je naconalni koordinator tega vseevropskega projekta, s katero praznujemo veselje do gibanja – Vsak v svojem tempu, naj bo to hoja, tek, rolanje …

Projekt European Mile je namenjen vsem in vanj so se lahko vključili posamezniki s svojimi vsakodnevnimi sprehodi ter raznovrstne organizacije in institucije, kot so npr. športna društva, podjetja, šole, ki so s pomočjo iniciative spodbudale svoje vadeče, zaposlene ozirome učence in dijake, da prispevajo k skupnemu seštevku  kilometrov (oz. milj).

Tek in pohodništvo sta v vrhu priljubljenosti med rekreativci. A izredne razmere v 2020 so marsikomu preprečile tovrstno redno telesno vadbo. Zato je bil cilj mednarodne akcije European Mile ponovno aktivirati Evropejce, da tek, pohodne ture in sprehode ponovno uvrstijo v svoj vsakdan, seveda z željo, da se vključijo tudi tisti, ki do sedaj niso bili redno telesno aktivni. Akcija je odlična motivacija za vzpostavitev aktivnega življenjskega sloga! Svoje prehojene oziroma pretečene kilometre so udeleženci lahko donirali na uradni spletni strani projekta.

Spletna stran iniciative: https://www.europeanmile.com/

Športna unija Slovenije je 5. junija v Novem mestu v sodelovanju z Društvom Vezalka organizirala osrednji vseslovenski dogodek European Mile, kjer so se udeleženci lahko naučili osnov nordijske hoje na brezplačni delavnici, zaplesali s plesalci, spoznali sedečo odbojko,  in uživali v raznovrstni športnih igrah. Poleg tega je bilo v okviru te akcije organiziranih pet brezplačnih delavnic nordijske hoje za starejše v različnih krajih po Sloveniji. 

1d8a5704
1d8a5720

Podporniki