30. obletnica

V 2023 mineva natanko 30 let od tiste pomembne odločitve na skupščini, ko se je Partizan Slovenije preimenoval v Športno unijo Slovenije. Zato bi težko govorili, da praznujemo 30 let delovanja, saj je bil Partizan Slovenije ustanovljen davnega 1952 leta. Partizan v svojem imenu izraža simbol junaštva, požrtvovanja, nesebičnosti, tovarištva in ljubezni do domovine in svobode. To je bil trenutek, ki je začrtal novo obdobje organizirane telesne vzgoje, sloneč na bogati zgodovini, ki sega vse tja od ustanovitve prvega sokolskega društva v Sloveniji leta 1863.

1d8a3789 1280x885 1


Tako kot ob ustanovitvi Partizana, še danes izražamo simbol junaštva, požrtvovanja, nesebičnosti, tovarištva in ljubezni do domovine in svobode, saj v naših genih nosimo tudi sokolske vrednote na katerih smo pred 71 leti nastali. Kljub naši dolgi a zelo bogati zgodovini, se še vedno počutimo mladostno in zagnano.

V Športni uniji Slovenije smo na septembrski skupščini razširili naše poslanstvo, saj bomo odslej zagotavljali programe in projekte za zdrav življenjski slog. Prepričani smo, da se – gibanje, telesna dejavnost in šport za vse – morajo dopolnjevati z zdravo prehrano, preventivnimi ukrepi in zelenim okoljem. Zato smo si zadali štiri strateške stebre, s katerimi bomo ustvarjali celovite, medsektorsko povezane programe z namenom, da prispevamo k bolj zdravi družbi. Te smernice bodo tvorile temelj za pripravo 10-letne strategije, ki jo bomo obravnavali na naslednji skupščini v letu 2024.

30. obletnico delovanja organizacije pod imenom Športna unija Slovenije smo počastili s posebno slovesnostjo 7. novembra v Ljubljani, ki smo jo namenili tako našim članicam, strokovnim sodelavcem kot partnerskih organizacijam iz Slovenije in tujine.

YouTube video

Avtor fotografij: Aleksandar Domitrica


Avtor fotografij: Aleš Černivec


Fotografiranje s predsednikom. Avtor fotografij: Aleš Černivec