Pexels Marta Wave 6453942

Telesna vadba na daljavo

Logotip Telesna vadba na daljavo

O programu

Vzpostavitev nacionalnega programa Telesna vadba na daljavo je nujno potreben odziv na trenutne življenjske razmere. Izredne razmere ter sprejeti ukrepi vlade RS za zajezitev širjenja epidemije so naša življenja postavili v neko novo realnost, na katero se je bilo potrebno prilagoditi, obenem pa je v naša življenja vnesla nova, uporabna orodja. Redna telesna vadba je eden ključnih faktorjev za dvig imunskega sistema in ohranitev zdravja, zato je izrednega pomena, da imajo posamezniki na voljo strokovno vodeno telesno vadbo, ki je vsem dostopna.

S tem ciljem je bil vzpostavljen nacionalni program Telesna vadba na daljavo, katerega prednost je izvedba raznovrstnih programov telesne vadbe za udeležence obeh spolov, z različnimi športnimi predznanji ter različnimi telesnimi sposobnostmi in potrebami, vseh starostnih skupin. Vadbo vodijo strokovni delavci z ustrezno izobrazbo oziroma ustrezno usposobljenostjo na področju športa. Udeležba na programu je za končne uporabnike brezplačna in vsem dostopna po vsej Sloveniji.

Poskrbljeno je za različno telesno pripravljene osebe, in sicer z namenom zadovoljiti vse okuse ljubiteljev športa in pritegniti tudi osebe, ki še niso redno telesno aktivne.

V okviru programa spodbujamo tudi športni turizem, saj promoviramo raznovrstne športno rekreativne dejavnosti na prostem in športno turistične storitve po vsej Sloveniji. Načrtovana je priprava in objava pestrega nabora športno rekreativnih lokacij in storitev, ki jih ponuja Slovenija. Spremljala jo bo promocijska kampanja z namenom ozaveščanja o pomenu redne telesne vadbe in gibanja s poudarkom na številnih možnostih gibanja v naravi, ki jih ponuja Slovenija. Idejno zasnovo programa je razvila Mojca Markovič, sekretar za mednarodne in nepremičninske zadeve.

Osnovni cilj programa je vzpostaviti mrežo raznovrstnih strokovno vodenih vadb z uporabo spletnih orodij, ki so za udeležence brezplačni, ter tako h gibanju spodbuditi vsaj tri tisoč posameznikov.

Program je sofinanciran s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Vsebina v pripravi.

Za več informacij o nacionalnem programu Telesna vadba na daljavo vam je na e-naslovu: mojca.markovic@sportna-unija.si na voljo Mojca Markovič, sekretar za mednarodne in nepremičninske zadeve Športne unije Slovenije.

Fotogalerija

Podporniki