Izkustveno učenje skozi gibalne igre in naravne oblike gibanja v gozdu

Objavljeno

Akademija, Splošno
Kids 2571077 1280

Vabimo na praktično delavnico Izkustveno učenje skozi gibalne igre in naravne oblike gibanja v naravnem okolju (gozdu) za predšolske otroke, ki se bo odvijala aprila na Kopah.

Namen programa je spoznati, razumeti in osvojiti neposredno učenje skozi igro, naravne oblike gibanja in prvinsko izkustvo v naravnem okolju. Udeležencem bodo predstavljene praktične vsebine, ki bodo primerne tako za učenje osnovnih gibalnih spretnosti skozi igro kot spoznavanje naravnega okolja kot prostora za igro in učenje. Udeleženci bodo spoznali, kako pripraviti in izvesti dober načrt izkoriščanja gozda kot najboljšega igrišča in učilnice. Spoznali se bodo z uporabo različnih naravnih predmetov kot pripomočkov pri igri v naravnem okolju. Več informacij o ciljih in vsebini programa najdete v razpisu.

Delavnica je namenjena vzgojiteljicam in vzgojiteljem predšolskih otrok ter njihovim pomočnicam/pomočnikom. Strokovnemu kadru na področju športa, ki vodijo programe za predšolske otroke.

Delavnico bo vodil Uroš Jelen, prof. športne vzgoje, ki od leta 2017 dalje kot strokovni sodelavec in predavatelj za gibanje otrok v naravi in gozdu sodeluje pri razvoju nacionalnega programa Mreža gozdnih vrtcev in šol Slovenije v sklopu Inštituta za gozdno pedagogiko. Je avtor številnih predavanj tako za starše kot vzgojitelje in učitelje na temo naravnega gibanja otrok. Leta 2018 je izdal strokovno skripto Naravno gibanje otrok, v letu 2019/2020 pa knjigo o pravljičnih zgodbah o gozdnih otrocih in njihovo gibalno abecedo gibanja v gozdu.

Termin izvedbe: sobota, 20. april s pričetkom ob 9.00 uri

Trajanje: 8 ur

Lokacija: večje parkirišče Kope

Kotizacija: 50 EUR (DDV vključen v ceno)

Prijave: Zaposleni v šolstvu, ki bi želeli pridobiti potrdilo o pridobljenih točkah (0,50 točke), se na delavnico prijavite v KATISU na povezavi: https://paka3.mss.edus.si/Katis/ProgramPrijava.aspx?ID=7698. Ostali: izpolnjena prijavnica, ki jo pošljete na ana.radivo@sportna-unija.si.

Rok za prijavo: 10. 4. 2024

RAZPIS
PRIJAVNICA

Nazaj