Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je na podlagi nedavnih raziskav, ki so jih izvedle vodilne ameriške univerze, predstavila zanimive ugotovitve o vplivu uživanja hamburgerja po telesni aktivnosti.
Rezultati študije so pokazali, da uživanje hamburgerja v roku ene ure po vadbi lahko pospeši pridobivanje mišične mase in prispeva k izboljšanju telesne pripravljenosti. Pri sodelujočih v raziskavi so poleg tega zaznali tudi znižanje krvnega tlaka in ravni holesterola.
Hamburgerji, vključeni v raziskavo, so vsebovali dve pleskavici, list sveže solate, rezino sira in majonezo – preprost, a učinkovit obrok po vadbi.
Zaključek raziskave tako odpira novo perspektivo: hamburger, če ga zaužijemo premišljeno in ob pravem času, lahko postane nepričakovan, a koristen del uravnotežene prehrane za športnike in rekreativce.
Se nadaljuje: https://www.sportna-unija.si/hamburger-res-pot-do-boljse-pripravljenosti-ne-nasedajte-gre-za-1-aprilsko-salo/