Vrhpoljada 2024

Objavljeno

Slovenija v gibanju, Splošno
Img 20240704 Wa0002

Tudi letos je športno-rekreativno društvo Vrhpolje uspešno organiziralo in izvedlo tradicionalno Vrhpoljado, uveljavljen in dobro obiskan športni dogodek, ki vsakoletno poteka pred vaškim domom Hrpelje. Osrednja prireditev je potekala v nedeljo, 23. junija, kjer se je odvila tudi večina aktivnosti. Otvorili so jo z jutranjo telovadbo, čemur je sledil voden arheološki pohod do najdišča Mandarje. Temu je sledil 14. tek čez Veliko gradišče, ki je organiziran v sklopu pokala Primorsko-gorskih tekov.

Tekmovalci so se čez dan pomerili še v balinanju, namiznem tenisu in štrbunku. V sklopu Vrhpoljade so se že predhodno med tednom iz te lokacije na pot podali kolesarji, na ločeni lokaciji pa sta potekala rekreativna turnirja v nogometu za veterane. Vrhpoljada je tudi letos ponujala pester nabor spremljevalnih aktivnosti, vključno z nastopi plesnih in pevskih skupin ter dejavnostmi za najmlajše. Dogodek je privabil okoli 400 obiskovalcev in tekmovalcev.

Projekt Slovenija v gibanju je sofinanciran s strani Fundacije za šport in Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Podporniki

Nazaj