Vpis v razvid strokovnih delavcev v športu pogoj za sofinanciranje

Objavljeno

Člani, Programi, Splošno
Fitness 4925664 1280

Pogoj za sofinanciranje strokovnih delavcev v športu iz javnih sredstev je ustrezno strokovno izobražen ali usposobljen delavec v športu, ki je vpisan v razvid strokovno izobraženih in usposobljenih delavcev v športu pri Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport.

Zakon o športu (ZŠpo-1) določa, da strokovno delo v športu lahko opravlja strokovni delavec, ki ima ustrezno izobrazbo oziroma pridobljeno usposobljenost v skladu z zakonom in je vpisan v razvid strokovno izobraženih in strokovno usposobljenih delavcev v športu. To pomeni, da se mora vsak posameznik po pridobljeni izobrazbi, ki daje kompetence na področju športa, ali usposobljenosti s posameznega športnega področja ali panoge, vpisati še v omenjeni razvid. Šele ko posameznik prejme odločbo ministrstva o vpisu v razvid, izpolnjuje vsa zakonska določila za opravljanje strokovnega dela v športu.

Vpis v razvid je torej pomemben, saj ureja status strokovnega delavca v športu, športno društvo oziroma organizacija pa ima tako možnost kandidiranja za javna sredstva tako na lokalni kot nacionalni ravni.

Članice ŠUS zato pozivamo, da poskrbite za status svojega strokovnega kadra in jih po potrebi pozovete, da uredijo vpis v omenjeni razvid. Vpis v razvid mora namreč urediti vsak posameznik sam, postopek pa je enostaven in brezplačen.

Razvid je objavljen na spletni strani ministrstva, kjer so na vojo tudi vsi potrebni obrazci in navodila: https://www.gov.si/zbirke/storitve/strokovno-izobrazeni-in-usposobljeni-delavci-v-sportu/.

Nazaj