Veter v laseh v Ankaranu zapihal že desetič

Objavljeno

Programi, Splošno, Veter v laseh
Dsc 0122 1280x765

Tudi letos so na Zvezi športnih društev Klif Ankaran poskrbeli za izvedbo dogodka Veter v laseh. Tokrat že deseto leto zapored! Številna športna društva, klubi in druge organizacije so skupno poskrbeli za kar 27 različnih športnih poligonov in zabavno-poučnih delavnic.

Dopoldanski del je bil namenjen učencem od 4. do 9. razreda OŠ Ankaran in njihovim učiteljem. V uvodnem delu se je s katami predstavil Karate klub Bushido Ankaran. Prisotne je nagovoril župan, g. Gregor Strmčnik. Dogodek je skupaj s svojim konjem otvorila naša ambasadorka športa, dresurna jahačica, Martina Prunk. V lov za vetrom se je po segrevanju mišic z Ankarančkom podalo približno 190 učencev in učenk, razdeljenih v manjše skupine. Postaje so obiskovali z zanimanjem, saj so bili izzivi zelo raznoliki in poučni. Del Vetra v laseh je skupaj s svojimi vzgojitelji ujelo tudi 50 vrtčevskih otrok iz skupin delfinov, ribic in želvic. V zaključnem delu so se učenci z največjim veseljem pomerili v vlečenju vrvi proti učiteljem. Izidi so bili tesni, navijači so bili glasni. Dogodek je s svojim nastopom zaključila akrobatka skupina ŠK Flip. Vsi prisotni so za sodelovanje prejeli simbolično nagrado – ovratni trak Vetra v laseh.

Popoldanskega dela dogodka so se večinoma udeležili mlajši otroci skupaj s svojimi starši. V lov za vetrom se je podalo približno 300 udeležencev. Presenečenja so odkrivali na srečelovu, sladkali so se s sladoledom Pingvinča. Tudi najmlajši, mamice in atiji so se pomerili v vlečenju vrvi, pozdravila jih je ambasadorka športa, dresurna jahačica, Martina Prunk. V zaključnem delu so si ogledali nastop akrobatke skupine ŠK Flip in nastop najstniške glasbene skupine Under zero.

Za pomoč pri organizaciji dogodka se zahvaljujemo številnim članom Športnega društva Ankaran.

Posebna zahvala vsem sodelujočim organizacijam, samo z vašo pomočjo je lahko ta dan na Sv. Katarini zapihal veter športa, veselja in prijaznosti. V obeh delih so bili z nami: Italijanska narodna skupnost Ankaran, Napihnjenčki, Mini Planica, Kajak kanu klub Orka Ankaran, Športno društvo Ankaran, Obalno planinsko društvo Koper, Medgeneracijsko središče Ankaran, Športni klub Flip, Judo klub Ankaran, Prostovoljno gasilsko društvo Hrvatini, Gasilska brigada Koper in Gorska reševalna služba Ljubljana.

V dopoldanskem delu so bili z nami še: Nogometni klub Galeb Ankaran, Karate klub Bushido Ankaran, Valentin Destradi z bobni, Rdeči križ Koper, Morigenos-slovensko društvo za morske sesalce, Klub brigadirjev slovenskega primorja in Istre ter Slovenska policija. V popoldanskem delu so se nam pridružili: Europa Donna in Potujoča zabava s poslikavo obraza. Na dogodku je bila s svojim konjem prisotna naša ambasadorka športa, dresurna jahačica, Martina Prunk.

Najlepša hvala Občini Ankaran, ki je dogodek finančno podprla.

Projekt Veter v laseh je sofinanciran s strani Fundacije za šport

Zapisala: Tonja Abramovič Koblar

Foto: Andreja Brilej

Nazaj