Veter v laseh na Vranskem

Objavljeno

Programi, Splošno, Veter v laseh
20240518 104239 1280x720

V soboto, 18. 5. 2024 so se v občini Vransko ponovno odzvali vseslovenski akciji »Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti«. Dogodek so pripravili na Zavodu za kulturo, turizem in šport Vransko.

Na večnamenskem športnem igrišču pri Športni dvorani Vransko se je preko šestdeset mladih in njihovih staršev pomerilo in pozabavalo v različnih veščinah. K sodelovanju smo povabili društva in klube, ki delujejo v naši občini.

Na športnem igrišču pri Športni dvorani Vransko so se predstavili: NK VRANSKO je pripravil poligon za izvajanje nogometnega treninga. Borbeno so bili razpoloženi na košarkarskem poligonu, ki so ga pripravili KD VRANI VRASNKO. Športno dogajanje so popestrili gasilci iz PGD VRANSKO, ki so prikazali uporabo gasilske tehnike. CENTER JAMSKIH DOŽIVETIJ je pripravilo poligon »simulacije« rovov v jami in reševalno tehniko. MEDGENERACIJSKI CENTER VRANSKO je pripravil likovno delavnico, kjer so izdelovali slovenske zastavice. Spretnosti vožnje z BKX kolesom je prikazal DAVOR JUG. Kako smo spretni če imamo na obrazu »pijana očala« so pripravili AMZS CENTER VARNE VOŽNJE VRANSKO. Z jogo, ki jo je vodila SARA KRALJ smo dobro občutili svoje mišice na telesu. Ker se približujejo olimpijske igre v Parizu so v športnem društvu S FIT pripravili sestavljenke zastave sveta. ŠPORTNO DRUŠTVO LOČICA je poskrbela za spretnostno igro imenovano štrbunk. Da pa je bilo dogajanje še bolj zanimivo je na prireditev prišel tudi ŠPORTKO, maskota Vetra v laseh.

Športno dogajanje je spremljala dobra volja, lepo vreme in športni duh. Vsaj za nekaj ur smo pozabili na računalnike, risanke, tablice, telefone, …

Projekt Veter v laseh je sofinanciran s strani Fundacije za šport.

Nazaj