Veter v laseh na OŠ Cerkvenjak-Vitomarci

Objavljeno

Programi, Veter v laseh
Vitomarci Skupinska 1067x800

OŠ Cerkvenjak – Vitomarci že vse od leta 2004 sodeluje v projektu VETER V LASEH. Tudi letos so v petek, 24. 5. 2024 izpeljali športni dan Veter v laseh, kros in športne igre.

Mlade želimo ozavestiti, da vse oblike zasvojenosti negativno vplivajo na posameznikovo življenje, na drugi strani pa imajo športne aktivnosti in redno gibanje velik pozitiven učinek na splošno počutje in uspešnost na vseh področjih. Zato želimo z bogatim celodnevnim športnim in spremljevalnim programom doseči, da bi mladi preživeli dan ob športu in druženju s svojimi družinami in sovrstniki ter spoznali, da je šport v prvi vrsti zabava, sprostitev, druženje s prijatelji, veselje in smeh.

Tudi letos je prireditev potekala na dveh destinacijah. Učenci matične osnovne šole, bilo jih je 230 in so tekmovali in se preizkušali na ŠRC Cerkvenjak v krosu, streljanju z zračno puško, balinanju, ruskem kegljanju, nogometu, odbojki, med dvema ognjema, tenisu, badmintonu, frizbiju in T-ballu. Letos so nas obiskali tudi gasilci iz Cerkvenjaka. V Vitomarcih je tekmovalo 70 otrok in so tekmovali v troboju, metali so žvižgača, tekli kros in skakali v daljino. Razdelili smo tudi medalje za najboljše v krosu, streljanju z zračno puško in troboju, podeljevali smo tudi majice veter v laseh z donatorji in pokroviteljske vrečke z napisom veter v laseh.

Za kvalitetno izvajanje aktivnosti v krosu, streljanju z zračno puško, med dvema ognjema, skoku v daljino, frizbiju, tenisu, malem nogometu, odbojki, badmintonu in različnih elementarnih igrah, so skrbeli učitelji, strokovni sodelavci iz posameznih športnih klubov in vzdrževalci ŠRC.

Ponovno se je izkazalo zelo dobro sodelovanje Osnovne šole, lokalne skupnosti in prostovoljnih aktivistov iz športnih klubih. Najlepše se zahvaljujemo vsem donatorjem, ki so vsak po svojih zmožnostih prispevali, da smo lahko otrokom razdelili majice.

Vseh udeležencev na prireditvi je bilo okoli 330. Učenci so v športih in lepem vremenu zelo uživali.

Izvedbo programa Veter v laseh je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport, Športne unije Slovenije, občine Cerkvenjak, občine Sv. Andraž in OŠ Cerkvenjak – Vitomarci.

Pripravil: Miha Čuček, OŠ Cerkvenjak-Vitomarci

Nazaj