Vadba za zdrav hrbet z uporabo TRX trakov v Kranju

Objavljeno

Splošno, Vadba za zdrav hrbet
Img 20240403 231610

V kranjskem športnem društvu Ando Hirschmann dvakrat tedensko izvajajo vadbo za zdrav hrbet z uporabo TRX trakov za ženske po 40. letu starosti. Vadba je prilagojena različnim stopnjam telesne pripravljenosti in je primerna tudi za začetnike. Vključuje posameznice z bolečinami v križu, slabo držo, oslabljenimi mišicami in tiste v postopku rehabilitacije po poškodbi. Program redno obiskuje 16 udeleženk.

Cilji vadbe so krepitev vseh telesnih mišic s poudarkom na stabilizaciji trupa, medeničnega in ramenskega obroča. Vadba v manjših skupinah omogoča individualen pristop ter postopno stabilizacijo trupa, krepitev mišic, razvoj in ohranitev mišične mase ter povečanje fleksibilnosti in ravnotežja. Vadba z lastno težo je posebej priporočljiva za ženske po 40. letu, saj pomaga ohranjati telesne sposobnosti, vpliva na dobro počutje, pomaga pri oblikovanju telesa ter deluje preventivno proti osteoporozi in sarkopeniji.

Projekt Vadba za zdrav hrbet je sofinanciran s strani Fundacije za šport in Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Nazaj