Tenis z vetrom v laseh: dogodek, ki je navdušil mlade in starše

Objavljeno

Programi, Veter v laseh
1d8a2116 966x800

V okviru nacionalnega športno-družbenega programa “Veter v laseh” so v ŠD Tanko šport v soboto, 25. maja pripravili rekreativni turnir tenisa z naslovom “Tenis z vetrom v laseh”. Dogodek, ki je bil namenjen mladim od 8 do 18 let in je potekal na športnih igriščih v Trnovem – Ljubljana. Cilj turnirja je bil spodbujanje igranja tenisa in redne telesne dejavnosti med mladimi, kar je popolnoma uspelo, saj se je dogodka udeležilo okvirno 150 otrok in 100 odraslih.

Rekreativno tekmovanje v tenisu
Mladi tenisači so se pomerili v več kategorijah, razdeljeni so bili glede na starost in teniško znanje. Vsak od otrok je imel priložnost pokazati svoje teniške veščine in športni duh. Turnir je potekal v prijetnem in sproščenem vzdušju, kjer je bil poudarek predvsem na sodelovanju in zabavi. Med otroki je bilo čutiti veliko navdušenje, saj so imeli priložnost igrati tenis s sovrstniki in preizkusiti svoje sposobnosti v prijateljskem okolju.

Dodatne aktivnosti: Odbojka in košarka
Dogodek smo dodatno popestrili s turnirjema v odbojki in košarki, ki sta bila namenjena starejšim udeležencem, starim med 13 in 35 let. Obe športni aktivnosti sta bili odlično obiskani, saj se je turnirja v odbojki udeležilo 24 ljudi, turnirja v košarki pa 20 ljudi. Tudi tukaj je bilo vzdušje izjemno pozitivno, saj so se udeleženci lahko sprostili in uživali v igranju svojih najljubših športov. Kar pa je najbolj pomembno smo s tema tekmovanjema tudi ostale otroke, ki so bili na dogodku kot gledalci spodbudili, da so množično metali na koš in igrali odbojko in se zabavali s sovrstniki.

Podpora staršev in družin
Dogodka se niso udeležili le otroci, temveč tudi njihovi starši, ki so z velikim navdušenjem spremljali dogajanje in sodelovali v športnih aktivnostih h katerim so jih spodbujali otroci. Mnogi starši so izrazili svoje zadovoljstvo nad organizacijo in nam dali vedeti, da si želijo še več podobnih dogodkov. Njihova podpora in pozitivne povratne informacije so za nas izjemno pomembne, saj nam dajejo dodatno motivacijo za nadaljnje delo.

Uspešna izvedba dogodka
Na dogodku je sodelovalo več prostovoljcev in članov organizacijske ekipe, ki so skrbeli za nemoten potek aktivnosti in zagotavljanje varnosti. Glavni organizator športnih aktivnosti je bil Uroš Tanko, prof.šp.vgoje, celotnega dogodka Anja Trdin Strokovni delavec 1, športna rekreacija, pri športnih aktivnostih pa je pomagal tudi Klemen Čož Strokovni delavec 1 – športno treniranje – tenis. Skupaj z udeleženci in starši smo ustvarili nepozaben dan, poln smeha, športnega duha in novih prijateljstev.

Zaključek in načrti za prihodnost
“Tenis z vetrom v laseh” je bil izjemno uspešen dogodek, ki je pokazal, kako pomembno je ponuditi mladim priložnosti za športno udejstvovanje in aktivno preživljanje prostega časa. Naša želja je, da takšni dogodki postanejo stalnica in da še naprej spodbujamo mlade k zdravemu načinu življenja. V prihodnosti načrtujemo organizacijo še več podobnih dogodkov, s katerimi bomo nadaljevali poslanstvo programa “Veter v laseh” in prispevali k bolj zdravemu in aktivnemu življenju naše mladine.
S tovrstnimi aktivnostmi želimo tudi zmanjšati tveganje za razvoj različnih oblik zasvojenosti med mladimi ter jim ponuditi pozitivne vzorce in alternativne načine preživljanja prostega časa. Naš cilj je, da se čim več mladih vključi v športne aktivnosti in odkrije veselje do gibanja, ki jih bo spremljalo skozi vse življenje.

Projekt Veter v laseh je sofinanciran s strani Fundacije za šport.

Prispevek je pripravila: Anja Trdin, ŠD Tanko šport

FOTO: Aleš Černivec in ŠD Tanko šport

Nazaj