Srečanje partnerjev mednarodnega projekta STAY!

Objavljeno

Mednarodno, Splošno
Stay 1 1280x960

Te dni v Bruslju poteka srečanje partnerjev mednarodnega projekta STAY! – Decreasing teenage dropout in sport, ki je sofinanciran s strani EU v okviru programa Erasmus+ Sport. Glavni cilj projekta je omejiti oziroma zmanjšati število deklet, ki se prenehajo ukvarjati s športom v najstniških letih.

V skladu s cilji #HealthyLifestyleForAll ta projekt pristopa k problemu nizke udeležbe v športu z druge strani, in sicer zmanjšanje osipa najstnikov iz športa bo imelo za posledico povečanje števila športnih udeležb. Cilj je klubom in trenerjem zagotoviti orodja, kako se osredotočiti na osip najstnikov in se spopasti z osipom najstnikov v klubih ter spodbuditi njihovo nadaljnjo udejstvovanje v športnih klubih, pa tudi vplivati na lokalne oblikovalce politike, da v sodelovanju s klubi prepoznajo problem in skupaj pričnejo aktivno iskati rešitve.

Specifični cilji projekta so:

  • pripraviti zbornik primerov dobre prakse,
  • razviti spletno izobraževalno platformo za športne delavce,
  • pilotno testirati razvita orodja za preprečevanje osipa mladostnikov v športnih klubih,
  • pripraviti priporočila za zagovorništvo.

Partnerji na nacionalni ravni opravljajo intervjuje s fokusno skupino. Danes pa je tekla diskusija o vsebini socialnih programov, ki jih športna društva (lahko) izvajajo interno, da bi zagotovila, da se dekleta čim dlje ukvarjajo s športom ter ostanejo aktivna v društvu.

Stay 2 1280x960
Nazaj