Sevniški karatlon – pozdrav poletju 2024

Objavljeno

Programi, Veter v laseh
20240522 180401 1067x800

Klub borilnih veščin Sevnica je v sredo, 22. maja 2024 v okviru praznika Krajevne skupnosti Sevnica in v sklopu vse slovenskega projekta VETER v LASEH – S športom proti zasvojenosti organiziral tradicionalni Sevniški karatlon – poligon s premagovanjem ovir za predšolske otroke in osnovnošolce do 12. leta starosti. Sevniški KARATLON je potekal v spodnji telovadnici OŠ Sava Kladnika Sevnica.

»Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti« je nacionalna športno-družbena akcija, ki letos poteka že 30. leto zapored. Njen namen je ponuditi mladim celodnevni športno-družabni program in predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa ter kot alternativo vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Želimo, da mladi poseganje po alkoholu ali drogah, pretirano gledanje televizije in igranje računalniških igric zamenjajo za šport in gibanje – zdravo in zabavno aktivnost.

Na dogodku je sodelovalo 50 otrok.

Vsem udeležencem KARATLONA je vodstvo kluba za uspešno premagane ovire podelilo unikatne klubske diplome, medalje je prispevala Športna zveza Sevnica, praktične vrečke za copate pa Športna unija Slovenije. Sevniški KARATLON – Pozdrav poletju 2024 je tako uspešno zaključen.

Projekt Veter v laseh je sofinanciran s strani Fundacije za šport.

Nazaj