Še 6 dni nas loči do mednarodne akcije Dan brez dvigal

Objavljeno

Mednarodno, Splošno
3

V zadnjih letih se je mednarodna akcija No Elevators Day razširila iz Evrope tudi v druge države po svetu. Pridružite se in pričnite uporabljati stopnice. Vsak korak šteje!

No Elevators Day – Dan brez dvigal je uveljavljena mednarodna kampanja, katere namen je spodbuditi čim več ljudi k vsakodnevnemu gibanju in uporabi stopnic. Sreda, 24. april 2024, je dan, ko obeležujemo mednarodni dan brez dvigal, ki je sicer del prepoznavne mednarodne kampanje Now We Move – Sedaj se gibamo. Akcija No Elevators Day poziva vse, da namesto dvigala uporabite stopnice in tako naredite nekaj dobrega zase. Dan brez dvigal je že postal uveljavljen mednarodni praznik gibanja, saj ljudje širom Evrope vsaj ta dan bojkotirajo dvigala in se do svojega cilja povzpnejo po stopnicah. Več o omenjeni mednarodni kampanji lahko izveste na povezavi NO ELEVATORS DAY, kjer se lahko tudi registrirate kot Move agent – agent gibanja.

Tudi današnji dan je odlična priložnost za pričetek bolj aktivnega življenjskega sloga, ki prinaša številne pozitivne posledice, predvsem v zdravju in splošnem počutju. Pogosto pozabljamo, da lahko prav vsak dan naredimo nekaj za svoje zdravje in to na zelo preprost način. Hoja po stopnicah predstavlja odlično vadbo, zato vam priporočamo, da jo vključite v svoj vsak dan. Vaše telo vam bo hvaležno! Naredite nekaj zase in recite dvigalu NE! Stopnice vabijo!

Podporniki

Nazaj