Priročnik za implementacijo Icehearts EU tudi v slovenščini

Objavljeno

Mednarodno, Splošno
Slovenian Stran

Izdan je bil priročnik za implementacijo koncepta Icehearts Europe, ki je na voljo v šestih jezikih – tudi v slovenščini. Zdaj lahko organizacije za množični šport in socialno podporo naredijo prvi korak k preizkusu pristopa z novim praktičnim vodnikom, ki vsebuje ključne informacije ter nasvete, kako vzpostaviti športne ekipe Icehearts v lokalnem okolju.

Projekt Icehearts Europe, ki je sofinanciran v okviru programa EU4Health, je namenjen preprečevanju socialne izključenosti, spodbujanju zdravja in čustvenega dobrega počutja, izboljšanju socialnih veščin ter krepitvi odpornosti in življenjskih kompetenc prikrajšanih in ogroženih otrok in mladostnikov. Koncept Icehearts Europe sestavljajo tako mentorska intervencija kot skupinske športne in rekreativne dejavnosti.

Priročnik je prilagojen množičnim športnim društvom in nevladnim organizacijam v evropskih državah, ki želijo izvajati program Icehearts Europe za spodbujanje zdravja in dobrega počutja otrok in mladostnikov, ki živijo v posebej ranljivih razmerah. Poln je uporabnih operativnih orodij za vodenje teh organizacij skozi različne izvedbene faze koncepta Icehearts Europe. Na voljo je angleška različica, pa tudi v danščini, estonščini, italijanščini, slovenščini in španščini. Brezplačno ga lahko prenesete s spletne strani Icehearts Europe.

Podporniki

Nazaj