Predstavnice ŠUS na usposabljanju v Barceloni

Objavljeno

Mednarodno, Splošno
Img 1066

V okviru projekta Vadba na recept, ki je sofinanciran v okviru programa Erasmus+ mobilnost osebja na področju športa, so se sodelavke Športne unije Slovenije odpravile v Barcelono na krajše usposabljanje.

Tedensko usposabljanje je zajemalo sledenje na delovnem mestu pri našem dolgoletnem partnerju Fundacija UBAE iz Barcelone. V ospredju je bilo sodelovanje v okviru programa Vadba na recept, ki je bil v Sloveniji vzpostavljen prav na temelju uspešnega sodelovanja s Katalonci. Špela, Ana in Mojca so podrobneje spoznale delovanje fundacije ter njihovih športnih centrov. Posebna pozornost je bila namenjena implementaciji programa Vadba na recept.

V okviru projekta VADBA NA RECEPT izobraženi strokovni delavci pripravijo program vadbe za posameznika na podlagi rednih testiranj telesne pripravljenosti in gibalne učinkovitosti. Trenerji uporabnikom predpišejo Vadbo na recept. Vadba na recept je oblika gibalne aktivnosti, kjer vadeči s pomočjo mobilne aplikacije Loop dobijo natančna personalizirana navodila, kako izvajati vaje, za optimalne rezultate in skladno s telesno pripravljenostjo ter zdravstvenim stanjem posameznika. Vadbo je možno izvajati in nadzirati na kardio napravah in trenažerjih,  v naravi ali pa kar doma. Pred oblikovanjem Vadbe na recept se vadeči testirajo z Evropsko baterijo testov European Fitness Badge in opravijo posvet s strokovnjakom. Strokovni delavci imajo boljši pregled nad vsemi vadbenimi procesi, kakor tudi nad rezultati, obenem so še vedno tudi fizično prisotni, saj se osebnega pristopa ne da povsem nadomestiti z aplikacijo.

Podporniki

Nazaj