Otroška olimpijada

Objavljeno

Programi, Veter v laseh
1d8a0695 1070x800

Na otroški olimpijadi so se velenjski učenke in učenci pomerili v različnih športnih disciplinah z osrednjim sporočilom, da šport poleg zdravega gibanja in zdravega načina življenja pripomore tudi k osebnostnemu razvoju mladostnikov, boljši organizaciji in soočanju z vsakodnevnimi izzivi. Predstavniki športnih klubov so vodili predstavitve različnih športnih disciplin in demonstracijo osnovnih tehnik.

V sklopu športnega dne so učenkam in učencem predstavniki različnih športnih klubov predstavili športne discipline in demonstrirali osnovne tehnike. Učenke in učenci 1., 2. in 3. razredov so se preizkusili v športnem poligonu in igrah z žogo (na matičnih šolskih igriščih). Na velikem pomožnem igrišču z umetno travo so učenci 4. razredov igrali nogomet in se preizkusili v borilnih veščinah (taekwon-do, karate, judo). Učenci 5. razredov so na kotalkališču igrali rokomet, odbojko, namizni tenis in petanko, pomerili so se tudi v štafetnih igrah in poligonih. Učenci 6. razredov so se pomerili v tenisu, odbojki na mivki, nogometu in mini golfu na TRC Jezero. Učenci 7. razredov so ribarili v Škalskem jezeru, preizkusili so se tudi v streljanju, sabljanju, golfu in borilni veščini tai chi. Učenci 8. in 9. razredov pa so se spoznali s konjeništvom v Konjeniškem centru Velenje. Podružnične šole so izvajale športni dan na svojih igriščih.

Zaključna slovesnost, ki so jo spremljali učenci na tribunah in spodbujali vrstnike z navijaškimi transparenti, ragljami in zastavicami, je bila ob zaključku discipline – štafete 4 x 100 metrov.

Na dogodku je sodelovalo kar 2200 otrok iz šestih velenjskih osnovnih šol.

Projekt Veter v laseh je sofinanciran s strani Fundacije za šport.

FOTO: Aleš Černivec

Nazaj