Nova uporabna znanja za udeležence praktične delavnice

Objavljeno

Splošno
1d8a1790 1280x886

V sredo se je v prostorih Športnega društva Trnovo odvila praktična delavnica Preventiva pred nastankom poškodb pri telesni vadbi, ki smo jo pripravili za učitelje športa v osnovnih in srednjih šolah ter strokovni kader na področju športa.
Delavnico je vodil Anže Zdolšek, magister kineziologije, ki je udeležencem predstavil tako teoretična izhodišča razlogov za nastanek poškodb med telesno vadbo in njihovih posledic kot konkretne primere praktičnih vsebin. Tu so bili v ospredju primeri protokola ogrevalnih vaj in prikaz najprimernejših vaj za moč, gibljivost in ravnotežje za preventivo poškodb povezanih s telesno dejavnostjo pri mladostnikih.

Anže ima sicer večletne izkušnje na področju kondicijske priprave mladih, ukvarja pa se z individualno, ekipno in skupinsko kondicijsko pripravo športnikov in rekreativcev, tudi tistih, ki se v vadbeni proces vračajo po različnih poškodbah. Je soustanovitelj podjetja 2A Sports LAB, ki nudi visokokakovostno vadbo, fizioterapijo in meritve za različne ciljne skupine.

Delavnice se je udeležilo 23 učiteljev športa iz osnovnih in srednjih šol oziroma strokovnih delavcev na področju športa.

Za fotografije je poskrbel Aleš Černivec.

Nazaj