Naravno gibanje otrok v gozdu

Objavljeno

Akademija, Programi, Splošno
Img 6483 1067x800

V maju smo na Kopah pripravili dve praktični delavnici na temo naravnega gibanja otrok v gozdu. Delavnici smo namenili učiteljem razrednega pouka, učiteljem športne vzgoje in strokovnemu kadru na področju športa, ki vodi programe za mlajše otroke. Skupno se je obeh terminov udeležilo 33 strokovnih delavcev.

Za nekaj ur so se udeleženci spomnili svojih otroških dni in spoznavali, kako zanimivo in unikatno igrišče je lahko gozd. Skozi številne primere gibalnih aktivnosti in raznolikih iger so se prepletale naloge za razvijanje in osvajanje osnovnih gibalnih sposobnosti, kot tudi učenje pozornosti in vzpostavljanja pristnega stika z naravo. Udeleženci so se tako domov vrnili s konkretnimi primeri gibalnih aktivnosti in nalog, ki jih bodo lahko uporabili pri svojem delu.

Obe delavnici je vodil Uroš Jelen, prof. športne vzgoje, avtor strokovne skripte Naravno gibanje otrok, ki kot strokovni sodelavec in predavatelj za gibanje otrok v naravi in gozdu med drugim sodeluje tudi pri razvoju nacionalnega programa Mreža gozdnih vrtcev in šol Slovenije v sklopu Inštituta za gozdno pedagogiko.

Nazaj