IceHearts Europe partnerji tokrat v Estoniji

Objavljeno

Mednarodno, Splošno
Icehearts Watermark Juhanijarvenpaa 12

Partnerji projekta IceHearts Europe, ki je sofinanciran v okviru programa EU4Health, so se sestali v Talinu. V ospredju je bila diskusija o implementaciji pilotnih aktivnosti. Partnerji iz petih pilotnih držav so predstavili opravljeno delo in načrte za prihodnje mesece ter razložili, kako so adaptirali koncept IceHearts na nacionalno okolje.

V Sloveniji bo Športna unija Slovenije pilotno izvedla IceHearts koncept v sodelovanju z lokalnimi centri za socialno delo in mladinskimi centri. V marcu in aprilu so bili opravljeni bilateralni sestanki z zainteresiranimi lokalnimi partnerji, ki so bili namenjeni pregledu obstoječega stanja in lokalnih razmer. Za izvedbo športnih aktivnosti pa bo povabila strokovni kader lokalnih športnih društev, da se vključijo v projekt kot mentorji IceHearts. Trenutno je projekt še vedno v pripravljalni fazi, v prihodnjem šolskem letu pa se bodo pričele izvajati aktivnosti za prikrajšane otroke in mlade.

Namen projekta Icehearts Europe je preprečevanje socialne izključenosti, spodbujanje zdravja in čustvenega počutja, izboljšanje socialnih spretnosti ter krepitev odpornosti in življenjskih kompetenc prikrajšanih otrok in mladostnikov. Program Icehearts Europe je sestavljen iz mentorske podpore ter skupinskih športnih in rekreativnih dejavnosti. Cilj iniciative IceHearts je izboljšati duševno zdravje in dobro počutje ranljivih otrok in mladostnikov s pristopom, ki temelji na skupnosti in je osredotočen na otroka. Projekt Icehearts Europe je povzel izkušnje finske dobre prakse Icehearts in jih prenesel v model, ki je na voljo drugim državam EU in jim omogoča, da ga prilagodijo svojim razmeram. Koncept Icehearts je namenjen prikrajšanim otrokom in mladim, da bi spodbujal njihove socialno-čustvene sposobnosti in psihofizično dobro počutje ter se odzval na njihove posebne potrebe s športnimi dejavnostmi in drugimi hobiji, ki se izvajajo v prostočasnih skupinah pod stalnim vodstvom mentorja Icehearts.

Podporniki

Nazaj