Icehearts Europe: analiza stanja znotraj pilotnih držav

Objavljeno

Mednarodno, Splošno
Posnetek Zaslona 2024 03 18 114732

Na spletni strani projekta Icehearts je objavljen dokument poročilo – analiza stanja in ocena potreb (v izvirniku SANA), ki daje vpogled v trenutne razmere znotraj petih pilotnih držav modela Icehearts Europe.

Cilj projekta Ichearts Europe je implementacija finskega modela v pet evropskih držav: Španijo, Italijo, Estonijo, Slovenijo in Dansko. Da bi razumeli, kako model Icehearts kar najbolj učinkovito razširiti na druga okolja, je nujno prepoznavanje tako kulturnih kot socialno ekonomskih razmer/razlik znotraj posameznih okolij. Tovrstna analiza omogoča razumevanje specifik znotraj posameznih držav in pridobitve informacij o virih, ki so v posameznem okolju na voljo in intervencijah, ki se trenutno izvajajo.

Poročilo vsebuje povzetek glavnih ugotovitev za vseh pet držav, pri čemer poudarja, kakšen je razkorak med obstoječo situacijo in tem, kar je potrebno za načrtovanje izvajanja projekta Icehearts Europe. V zadnjem delu dokumenta so na voljo tudi podrobnejši opisi za vsako posamezno državo.

Dokument je na voljo na uradni spletni strani projekta Icehearts Europe.

Nazaj