GUM srečanje v Ljubljani

Objavljeno

Mednarodno, Splošno
88a435e5 F466 4555 A67b 95baff1711e1

Ta teden je Športna unija Slovenije gostila partnerje mednarodnega projekta GENERATIONS UNITING THROUGH MOVEMENT (GUM), ki so obiskali tudi pilotne aktivnosti ter v praksi preizkusili GUM koncept vadbe.

V Ljubljani je od ponedeljka do srede potekalo srečanje partnerjev mednarodnega projekta GUM, ki je sofinanciran v okviru programa Erasmus+ Sport. Sestanek je bil namenjen pregledu do sedaj pripravljenih gradiv, in sicer je bil poseben poudarek na GUM platformi za vaditelje in mobilni aplikaciji GUM, ki je namenjena udeležencem aktivnosti GUM. GUM koncept vadbe vključuje medgeneracijsko povezovanje in temelji na sledečih principih: kombinirana vadba, ustvarjanje sistema parov, soustvarjanje aktivnosti, orodja in medsektorska vadba. Partnerji so obiskali tudi pilotne aktivnosti, in sicer vadbo Športnega društva Šentvid – Ljubljana, ker so se dejansko vključili in sami preizkusili GUM aktivnosti. Vadba je odlično uspela, poleg kapljic znoja je bilo opaziti obilo dobre volje in nasmehov. Vadeči pa so pokazali, da zabavna telesna vadba zlahka premaguje tudi jezikovne ovire in dejansko povezuje različne generacije.

Zaključni del sestanka je bil namenjen pregledu pilotnih aktivnosti v pilotnih državah ter diskusiji o ovirah in izzivih pri implementaciji GUM aktivnosti.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani https://www.generationsmove.org/ – tam lahko najdete tudi učna gradiva, ki so bila razvita v okviru projekta GUM.

Podporniki

Nazaj