Erasmus+ projekt Tennis for women

Objavljeno

Člani, Mednarodno, Splošno
1 Dsc2750

Članica Športne unije Slovenije Študentski športni klub Zdrava zabava sodeluje na mednarodnem projektu Tennis4women, katerega cilj je spodbujanje in podpora izmenjavi in nadgradnji dobrih praks s področja športa.

Tennis4women je mednarodni projekt sofinanciran s strani Evropske unije v okviru programa Erasmus+. Študentski športni klub Zdrava zabava na projektu sodeluje kot partner skupaj s Športnim društvom Virtus iz Ljubljane in Tenis klubom Jadranka Lošinj iz Hrvaške. Projekt se je začel izvajati s 1. januarjem 2023 in se zaključi 30. junija 2024.

Cilj projekta je spodbujanje in podpora izmenjavi in nadgradnji dobrih praks s področja športa za vse ter vključevanje novih partnerjev in/ali skupin v program katerega cilj je spodbujanje rekreativnega tenisa za ženske.

Glavne aktivnosti projekta so razvoj inovativne metodologije treninga za rekreativni tenis za ženske med 13. in 27. letom. Osrednje ciljne skupine projekta so mlade ženske, lokalni športni klubi in športni trenerji.

Tennis4women je projekt, katerega cilj je mladim dekletom in ženskam omogočiti, da se naučijo rekreativnega tenisa v kratkem času na enostaven, zabaven in strokoven način. Poleg tega, da projekt spodbuja ukvarjanje s športno dejavnostjo, ki krepi telesno in duševno zdravje, projekt prav tako ponuja priložnost za sklepanje novih poznanstev in prijateljstev skozi športno druženje.

S projektom želijo spodbuditi dekleta in mlade ženske, da se ukvarjajo s športom.

V okviru projekta bodo omogočili minimalno 100 dekletom in mlajšim ženskam v starosti 13 – 27 let brezplačno udeležbo v krajšem tečaju tenisa spomladi leta 2024. Več informacij je na voljo na spletni strani projekta www.tennis4women.eu oziroma na elektronskem naslovu ssk.zdravazabava@gmail.com.

Nazaj