Predstavitev programa Aktivno staranje na 22. Festivalu za tretje življenjsko obdobje

Predstavitev programa Aktivno staranje na 22. Festivalu za tretje življenjsko obdobje

  • 26.09.2023
  • Ta petek, 29. septembra, bomo na 22. Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu predstavili program Aktivno staranje kot primer dobre prakse spodbujanja aktivnega načina življenja starejših.
V hramu slovenske kulture v ljubljanskem Cankarjevem domu bo od srede, 27. septembra, pa do vključno petka, 29. septembra, potekal že 22. Festival za tretje življenjsko obdobje, ki je tudi največja prireditev za starejše v celotni Evropi.
 
Festival je posvečen aktivnemu staranju, vitalni starosti, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami. Vseboval bo bogat in raznolik program, ki bo v grobem razdeljen na 4 področja:
- Strokovni program,
- izobraževalni program
- kulturni program
- in program Mestne občine Ljubljana.
 
Več o Festivalu in vsebini programa si je moč prebrati na povezavi: https://f3zo.si .
 
V petek bomo na dogodku prisotni tudi mi. Na stojnici Direktorata za šport (MGTŠ) in Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez bomo med 11.30 in 12.00 uro v pogovoru 1 na 1 z moderatorjem predstavili naš projekt Aktivno staranje kot primer dobre prakse spodbujanja aktivnega načina življenja starejših, vizije za nadaljnje delovanje ter morebitne izzive, s katerimi se soočamo.