Vabilo k sodelovanju na Erasmus+ projektu Green League

Vabilo k sodelovanju na Erasmus+ projektu Green League

  • 15.11.2022
  • Zavod APGA, agencija za promocijo gibalnih aktivnosti vabi k sodelovanju v Erasmus+ projektu Green League- Sport Alliance for the Environment.

Cilj evropskega projekta - Green League - Sport Alliance for the Environment (s športom za varovanje okolja) je izboljšati povezavo med športom in varovanjem okolja z izkustvenim učenjem in spodbujanjem telesne dejavnosti na prostem kot orodjem okoljske ozaveščenosti in spodbujanja trajnostnih praks v športu.

V okviru projekta je v januarju 2023 načrtovana organizacija mednarodne delavnice v Slovenj Gradcu, na kateri bo sodelovalo šest športnih strokovnjakov iz Italije, Slovenije, Islandije, Cipra in Grčije, z namenom soustvarjanja praktičnega modela promocije športnih aktivnosti v naravi kot orodja za izobraževanje in večjo ozaveščenost o okoljskih vprašanjih, t.i. Green League Model.

K sodelovanju vabijo športnega strokovnjaka ali športnega funkcionarja, ki želi pri delu v športu povezovati šport in okoljsko problematiko in ki obvlada angleški jezik. Udeležba na delavnici je brezplačna, potne stroške, prehrano in nastanitev pa v celoti krije Zavod APGA.

Kandidati, ki izpolnjujete omenjena pogoja in vas zanima udeležba na tem izobraževanju in soustvarjalni izkušnji, lahko svojo prijavo za sodelovanje v izboru pošljete na e-naslov apga@apga.si do 25. novembra 2022.

Za več informacij o delavnici kliknite tukaj ali pišite na apga@apga.si Za več informacij o projektu kliknite tukaj.

V zavodu obenem vabijo k izpolnitvi kratke ankete, s čimer lahko prav tako prispevate k uspešni izvedbi projekta. Anketa je dostopna na povezavi: https://forms.gle/8S1PJfTzD9CBApUK8