OŠ Notranjski odred Cerknica, Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti

OŠ Notranjski odred Cerknica, Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti

  • 26.05.2022
  • V petek, 20. 5. 2022 so v organizaciji OŠ Notranjski odred Cerknica, občine Cerknica in Športne unije Slovenije organizirali prireditev Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti. Izvedbo te nacionalne športno-družbene akcije je omogočilo tudi sofinanciranje Fundacije za šport.

Skupaj z zunanjimi soorganizatorji so v okolici šole pripravili pester nabor delavnic in poligonov, na katerih so sodelovali učenci od 1. do 5. razreda in predšolski otroci iz vrtca Martin Krpan Cerknica. Preizkusili so se v košarki, odbojki, nogometu, atletiki, tenisu, balinanju, lokostrelstvu in namiznem tenisu. Povabili so jih k ristancu, skakanju z gumitvistom ter spretnostnim igram z žogo. Plesni navdušenci pa so uživali v novih plesnih korakih.

Na postaji Rdečega križa so spoznali postopke nudenja prve pomoči. Pri obisku delavnice pri gasilcih PGD Cerknica pa so se preizkusili na spretnostnem poligonu in spoznali gasilsko opremo.

Na likovni delavnici so ustvarjali na temo  Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti in si izdelali zaščitna pokrivala.

Otroci iz vrtca pa so se preizkusili na športnem poligonu, ki so ga za njih pripravili v šolski telovadnici.

Ekipe učencev so za sodelovanje na postajah prejele žig na posebne kartončke. Ker je namen prireditve in športa nasploh v prvi vrsti zabava, sprostitev, druženje s prijatelji, veselje in smeh, so vsi učenci prejeli simbolične nagrade.

Prireditve se je udeležilo 300 učencev, 80 otrok iz vrtca, 18 strokovnih delavcev in 14 prostovoljcev. Na začetku sta vse prisotne po himni Veter v laseh nagovorila ravnateljica gospa Ines Ožbolt in župan občine Cerknica gospod Marko Rupar.

Pripravile: vodje in koordinatorice prireditve Mateja Dolgan, Tamara Kogej in Zlatka Kunst Cindrič

 

OŠ Notranjski odred Cerknica