Predstavljamo akcijo EUROPEAN MILE

Predstavljamo akcijo EUROPEAN MILE

  • 19.04.2021
  • ISCA je ponovno aktivirala Evropo, tokrat z iniciativo EUROPEAN MILE, v katero se lahko vključijo športna društva, šole in druge zainteresirane organizacije, pa tudi posamezniki.

EUROPEAN MILE je mednarodna akcija, s katero praznujemo veselje do gibanja - v svojem tempu, naj bo to hoja, tek, rolanje ... Vključijo se lahko posamezniki s svojimi vsakodnevnimi sprehodi in raznovrstne organizacije in institucije, kot so npr. športna društva, podjetja, šole, ki s pomočjo iniciative spodbudijo svoje vadeče, zaposlene ozirome učence in dijake, da prispevajo k skupnemu seštevku milj in kilometrov.

Tek in pohodništvo sta v vrhu priljubljenosti med rekreativci. A izredne razmere v 2020 so marsikomu preprečile tovrstno redno telesno vadbo. Zato nameravamo z mednarodno akcijo ponovno aktivirati Evropejce, da tek, pohodne ture in sprehode ponovno uvrstijo v svoj vsakdan, seveda z željo, da se vključijo tudi tisti, ki do sedaj niso bili redno telesno aktivni. Akcija je namreč lahko odlična motivacija za vzpostavitev aktivnega življenjskega sloga! Svoje prehojene oziroma pretečene milje lahko donirate v okviru dogodkov, ki so na seznamu dogodkov, ali pa registrirate svoj dogodek kot posameznik ali pa kot društvo, šola, podjetje.

Vabimo vas, da svoj dogodek ali več teh registrate na uradni spletni strani projekta EUROPEAN MILE. Svoje dogodke lahko registrirate za katerikoli datum, seveda lahko tudi več dogodkov (npr. mesečni sprehodi za mesec april). Za promocijo lahko uporabite že pripravljene promocijske materiale, ki so dostopni na povezavi PROMOCIJA.

Športna unija Slovenije bo v sodelovanju z Društvom Vezalka organizirala dogodek European Mile 6. junija v Novem mestu, kjer se boste lahko naučili osnov nordijske hoje na brezplačni delavnici. Poleg tega bo v okviru te akcije organiziranih pet brezplačnih delavnic nordijske hoje za starejše v različnih krajih po Sloveniji. V primeru morebitnih vprašanj oziroma za dodatne informacije pišite na mojca.markovic@sportna-unija.si.