Dan brez dvigal - 28. april

Dan brez dvigal - 28. april

  • 15.04.2021
  • Tudi letos bo v sredo, 28. aprila, po vsem svetu potekala akcija No Elevators Day, ki promovira uporabo stopnic v vsakdanjem življenju.

Da je redna telesna aktivnost ključna za ohranjanje zdravja, nas opozarjajo različne mednarodne in lokalne kampanje. Še najbolj pa nas na nujnost gibanja opozarja naše telo.

Namen mednarodne kampanje NO ELEVATORS DAY - Dan brez dvigal, ki že skoraj desetletje poteka pod okriljem International Sport and Culture Association, je spodbuditi čim več ljudi k vsakodnevnemu gibanju in uporabi stopnic. Z akcijo želimo, da bi se ljudje zavedali pozitivnih učinkov gibanja vse dni v letu. Na ta dan tudi v Sloveniji v mnogih javnih ustanovah in privatnih podjetjih dvigala ne delujejo, ali pa so uporabniki zgolj opozorjeni, da lahko do cilja pridejo na bolj zdrav način.

Tudi vi in vaše društvo lahko sodelujete in prispevate k ozaveščanju o koristi aktivnega življenjskega sloga. Več informacij o mednarodni akciji je na uradni strani projekta NO ELEVATORS DAY. Fotografije in drugi materiali za promocijo akcije na socialnih omrežjih in spletu so dostopni na povezavi PROMOCIJSKI MATERIALI. Morebitna vprašanja lahko naslovite na Mojco Markovič na e-naslov mojca.markovic@sportna-unija.si.

Udobje ne prispeva vedno h kvalitetnejšemu življenju. K večjemu zadovoljstvu, boljšemu počutju in zdravju pa znanstveno potrjeno pripomorejo različne telesne aktivnosti. Hoja po stopnicah predstavlja odlično vadbo in telo nam bo hvaležno, če jo vključimo v vsak svoj dan. Lahko pa stopnice vključite v svoj trening kot učinkovit pripomoček za dvig telesne pripravljenosti. Stopnice vabijo!