Aktivni dan starejših - brezplačna testiranja po celi Sloveniji

Aktivni dan starejših - brezplačna testiranja po celi Sloveniji

  • 28.09.2020
  • V sklopu Evropskega tedna športa (23. do 30.9.2020) bomo jutrišnji dan namenili starejšim - zanje pripravljamo brezplačna testiranja telesne pripravljenosti širom Slovenije.

Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Letos bo organiziran četrtič in poglavitni cilj je, spodbuditi najširši krog prebivalcev k redni telesni dejavnosti.

Jutrišnji dan bo namenjen starejšim. V sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije in Društvom šola zdravja, bomo na 15 različnih lokacijah širom Slovenije izvedlli brezplačna testiranje telesne pripravljenosti European Fitness Badge. Testiranja bodo potekala zjutraj, med 8.00 in 9.30 v Medvodah, Kranju, na Jesenicah, v Novi Gorici, na Vrhniki, v Novem mestu, Grosuplju, Velenju, Mariboru, na Preboldu, v Slovenj Gradcu, Brežicah, na Ptuju, v Moravskih Toplicah in v Izoli.

V ta namen smo na Športni uniji Slovenije usposobili kar 23 novih vaditeljev ter pripravili komplete pripomočkov, ki bodo za vsa nadaljnja testiranja na voljo znotraj regijskih pisarn.