Dan slovenskega športa je praznik nas vseh, zato ga praznujmo skupaj!

Dan slovenskega športa je praznik nas vseh, zato ga praznujmo skupaj!

  • 10.09.2020
  • 23. septembra letos bomo prvič obeležili dan slovenskega športa. Pridružite se nam na enem izmed osrednjih dogodkov oziroma z izvedbo lastnega dogodka ali aktivnosti.

Šport ima dokazano številne pozitivne učinke na posameznika in družbo. To želimo sporočiti tudi s praznikom, predvsem pa opozoriti, da je redna telesna dejavnost eden najpomembnejših elementov kakovostnega in zdravega načina življenja ter spodbuditi državljanke in državljane, da so tudi sami aktivni.

Osrednji dogodki, ki se bodo 23. septembra odvili v organizaciji OKS:

  • Osrednji dogodek na Trgu republike v Ljubljani, predvidoma od 9. do 15. ure
  • Športne igre zaposlenih v Novem mestu, predvidoma od 13. do 19. ure
  • Počastitev 20-letnice prvih zlatih olimpijskih kolajn, Bled, predvidoma od 16. do 20. ure

Dogodki v organizaciji društev, športnih zvez, klubov in drugih športnih in s športom povezanih institucij

Ker je naš cilj, da je dan slovenskega športa tisti dan v letu, ki bi ga vsak od nas obeležil z lastno telesno dejavnostjo, si želimo skupaj z vami ponuditi čim več različnih dogodkov: brezplačne vodene športne vadbe, promocijske športno rekreativne dogodke, virtualne športne izzive in druge aktivnosti, s katerimi bi spodbudili ljudi k športni dejavnosti.

V ta namen vas vabimo, da podatke o dogodkih zabeležite preko spletnega obrazca na povezavi https://olympic1.typeform.com/to/yQxoND. Organizatorji dogodkov bodo za udeležence prejeli simbolična spominska darila. Večji, množičnejši dogodki bodo objavljeni na spletni strani www.danslovenskegasporta.si.

Vljudno vabljeni, da se pridružite na takšen ali drugačen način!

Vse pomembnejše informacije bodo na voljo na spletni strani danslovenskegasporta.si.