Odprt razpis Veter v laseh 2020

Odprt razpis Veter v laseh 2020

  • 02.06.2020
  • Športna društva, organizacije in šole vabimo k sodelovanju v športno-družbeni akciji Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti, ki se bo letos odvila že 25. leto zapored.

Nacionalni športno-družbeni program Veter v laseh se pod sloganom S športom proti zasvojenosti odvija v številnih krajih po vsej Sloveniji že več kot dve desetletji. Osrednja cilja akcije sta otrokom in mladostnikom ponuditi brezplačne športne aktivnosti ter jih tako spodbujati v aktivno preživljanje prostega časa in redno športno udejstvovanje.

V sklopu akcije so otrokom in mladim na voljo raznolike športne aktivnosti v obliki brezplačnih eno ali večdnevnih dogodkov in brezplačnih programov vadb, ki imajo cilj ozaveščanja o pomenu gibanja in aktivnega preživljanja prostega časa kot alternative vsem oblikam zasvojenosti.

V projekt se lahko vključijo izvajalci iz vrst športnih društev in zvez, osnovnih in srednjih šol, mladinskih centrov in sorodnih organizacij, in sicer z izvedbo:

  • eno ali večdnevne športno-družabne prireditve za otroke in mladino
  • brezplačnega programa športne vadbe za otroke in mladostnike

Postopek prijave:

  1. V primeru izvedbe enodnevnih ali večdnevnih dogodkov: izvajalecv najkasneje dva (2) tedna pred izvedbo dogodka vpiše svojo aktivnost v SPLETNI OBRAZEC. Vpis vključuje kraj in čas izvedbe dogodka, predvideno število udeležencev in prostovoljcev, kratek opis programa ter kontaktne podatke izvajalca.
  2. Ob prijavi morate označiti sodelovanje »Prijava v projekt Veter v laseh« in izpolniti obvezna polja.
  3. Strinjati se morate s splošnimi pogoji sodelovanja, ki vključujejo tudi obveznosti izvajalca in dogovor o sodelovanju.
  4. V primeru izvedbe brezplačne vadbe: izvajalec najmanj dva (2) tedna pred začetkom izvedbe programa podatke pošlje po e-pošti na naslov vetervlaseh@sportna-unija.si. Opis vključuje termin in lokacijo izvedbe vadbe, komu je vadba namenjena, kaj vključuje ter kontaktne podatke vaditelja oziroma odgovorne osebe za izvedbo.
  5. Ob prijavi dogodka v spletni koledar boste prejeli avtomatsko sporočilo s povezavo do pogodbe, ki jo dopolnite s podatki izvajalca, terminom in lokacijo izvedbe programa ter jo podpisano in ožigosano vrnete po navadni ali elektronski pošti na naš naslov oziroma na vetervlaseh@sportna-unija.si.

Izvajalcem akcije bomo omogočili ustrezno strokovno, promocijsko, informacijsko in organizacijsko podporo skladno s pridobljenimi sredstvi iz javnih virov za leto 2020 (Fundacija za šport).

Razpis traja od 1.6.2020 do 31.10.2020 oziroma do porabe razpoložljivih sredstev. Vsak izvajalec lahko prijavi več dogodkov.

Za vse dodatne informacije se obrnite na vetervlaseh@sportna-unija.si ali telefonsko številko 040 520 156.

Projekt sofinancira Fundacija za šport.

RAZPIS