Move Week - Teden gibanja tokrat v digitalni obliki

Move Week - Teden gibanja tokrat v digitalni obliki

  • 20.05.2020
  • Teden gibanja bo tudi letos po vsem svetu širil veselje do športa in gibanja, a tokrat zaradi izrednih razmer v malce drugačni različici. Obeta se nam odlična priložnost telovadbe pod vodstvom trenerjev iz tujine.

Teden gibanja je že tradicionalen vseevropski projekt, ki poteka pod okriljem Mednarodne zveze za šport in kulturo (ISCA). Namen mednarodne akcije Teden gibanja - Move week je širša evropska promocija koristi in pozitivnih učinkov redne telesne aktivnosti. Športna unija Slovenije je nacionalni koordinator akcije, v okviru katere so običajno lokalne športne organizacije občanom ponudile raznovrstne brezplačne športne aktivnosti in vadbe v lokalnem okolju.

V letošnjem letu pa se je akcija zaradi izrednih razmer preselila na internet ter bo tako dostopna prav vsakomur v udobju domače sobe. Akcija bo letos potekala po vsem svetu med 25. in 31. majem. V tem tednu bomo lahko aktivni in telovadili pod vodstvom trenerjev iz različnih držav - spletne vodene vadbe MOVE Week Gym bodo na sporedu vsak delavnik ob 8:00, ob 11:00 in ob 19:00, ter v soboto in nedeljo ob 9., 11. in 17. uri. Dostopne bodo na povezavi ONLINE VADBE. Poleg tega bosta organizirana dva webinarja, prvi z naslovom 'The "New Normal" for Sports Clubs and Indoor Fitness Venues (Small, Medium and Large) During and After COVID-19’, predavatelj Toni Llop, Director of the Eurofitness verige iz Barcelone, drugi z naslovom 'Public Space and Physical Activity During and After COVID-19', predavatelj Ramon Marrades, Chief Strategy Officer pri La Marina de València in član izvršnega odbora organizacije Placemaking Europe.

V mednarodno mrežo dogodkov Move Week se lahko vključijo tudi slovenski lokalni izvajalci z izvedbo spletne vodene vadbe. Sodelovanje je odlična priložnost za promocijo dejavnosti društva oziroma športne organizacije na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni. Vaš dogodek oziroma Dan odprtih vrat prijavite na povezavi PRIJAVA.

Za dodatne informacije o Tednu gibanja vam je na e-naslovu mojca.markovic@sportna-unija.si na voljo Mojca Markovič, sekretar za mednarodne in nepremičninske zadeve Športne unije Slovenije. Več o mednarodni akciji si lahko preberete na povezavi: MOVE WEEK. Projekt tudi v letu 2020 sofinancira Fundacija za šport.