SPORTO KONFERENCA 2011

  • 22.11.2011
  • spletV ponedeljek, 21. novembra, se je v Portorožu pričela dvodnevna mednarodna konferenca o marketingu in sponzorstvih v športu. Z namenom pridobitve novih informacij, znanj in izmenjave izkušenj sta se dogodka je udeležili tudi predstavnici Športne unije Slovenije.

    Sporto konferenca, je v sodelovanju z Mediano, že peto leto zapovrstjo razglasila, kateri izmed slovenskih športnikov, športnic in športnih klubov so v tem letu znamke z največjo vrednostjo v očeh javnosti. Zmagovalce so razglasili na slavnostni sporto večerji.

 

Predavanje je odprl Jožko Križan iz olimpijskega komiteja Slovenije. Začel je podatkom, da bo  Slovenijo  v Londonu 2012 predstavljalo kar 80 športnikov, cilj pa je doseči vsaj tri medalje v treh različnih disciplinah.

Vlade Divac, košarkaska legenda in predsednik Olimpijskega komiteja Srbije nas je nagovarjal preko video intervjuja.

Arndt Jaworski (UFA Sports Slovakia) nam je predstavil vlogo marketinške agencije v športu, medijske pravice in dolžnosti.

Prvi sklop predavanj po kosilu je odprl Mitja Petrovič, direktor in solastnik Skupine Publicis. Pravi, da v oglaševanju prihaja do veliko sprememb, ki pa so seveda več kot dobrodošle.

Član uprave FC Barcelone Didac Lee je obiskovalcem Sporta predstavil digitalno tehnologijo enega najbolj zaželenih nogometnih klubov v Evropi.

Kot zadnje predavanje tega dne, je bila okrogla miza o organizaciji Eurobasketa 2013. Govorci Nar Zanolin, Aleš Križnar in Matej Avanzo so predstavili načrte za največje tekmovanje doslej pri nas.

Povzetki predavanj +video: tukaj

Za SPORTO nagrade se je tokrat v štirih kategorijah (najboljše športno sponzorstvo, najboljši oglas, najboljše celovite športno-marketinške aktivnosti, najboljša digitalna komunikacija) potegovalo 36 projektov.

Osrednjo nagrado, nagrado za najboljše športno sponzorstvo, je za akcijo z imenom S tovornjakom v Litvo prejela Skupina Laško. Ta je s projektom – sponzorstvom Košarkarske zveze Slovenije – želela ustvariti zgodbo dveh tovornjakov (Laško in Union), v katerih sta poleg voznikov pijačo slovenskim navijačem v Klaipedo, Vilno in Kaunas pripeljala dva izžrebana in na posebnem izboru izbrana sopotnika.

Košarka je bila tudi rdeča nit najboljše digitalne komunikacije – nagrado zanjo je prejelo podjetje Telemach, ki je v svoj viralni video vključilo Žileta, najbolj prepoznavnega slovenskega viralnega junaka, ki je v vlogi selektorja slovenske košarkarske reprezentance v tujino s Telemachom klical ceneje.

Za najboljšo celovito športno-marketinško akcijo je bil izbran projekt nogometnega kluba Maribor z imenom Vijol’čna kri.

Nagrada za najboljši oglas je šla v roke podjetja Amis in Studia Marketing JWT, ki jima je uspelo z Dejanom Zavcem oz. številko 1.

Laskavi naslov znamke leta med športniki je pripadla Dejanu Zavcu, med športnicami Tini Maze in med klubi ACH Volley.

Več o tem: tukaj

FOTOGALERIJA