Osebna izkaznica

Športna unija Slovenije je množična družbena organizacija športa za vse v Sloveniji, ki združuje raznovrstne športne organizacije iz vse Slovenije, ki delujejo na področju športne rekreacije in športne vzgoje.

Športna unija Slovenije – zveza društev za športno rekreacijo in športno vzgojo
Vodnikova cesta 155
1000 Ljubljana
Slovenija
 
T: +386 31 397 378
E: info@sportna-unija.si
W: www.sportna-unija.si

DŠ: SI 40819523
Mat. št.: 5014565000
TRR: SI56 6100 0001 6280 439, odprt pri Delavski hranilnici d.d.
TRR: SI56 1010 0005 3312 456, odpri pri Intesa Sanpaolo Bank d.d.

Predsednik: Dejan Crnek
e-pošta: predsednik@sportna-unija.si
 
Generalni sekretar: Janez Ovsenik
e-pošta: gs@sportna-unija.si

ČLANSTVO ŠUS
V Športno unijo Slovenije je včlanjenih 200 športnih društev in zvez (podatek za junij 2019).

REGIJSKO DELOVANJE ŠUS
  • Osrednjeslovenska regija
  • Štajerska
  • Prekmurje
  • Savinjska in Koroška
  • Gorenjska
  • Dolenjska in Bela Krajina
  • Zasavje in Posavje
  • Slovenska Istra in Kras
  • Goriška in Notranjska
 
ŠUS JE ČLANICA:
ISCA – Mednarodna organizacija za šport in kulturo
TAFISA – Mednarodna organizacija športa za vse
EFCS - Evropska federacija športa za delavce in podjetja
Mreža FARE – Z nogometom proti diskriminaciji
 
KOORDINACIJA IN SODELOVANJE V MEDNARODNIH PROJEKTIH:
Now we move (ISCA): Teden gibanja, Evropski dan brez dvigal, Evropski dan športne rekreacije, Flash Move
Move Transfer (ŠUS)
Active School Communities (BG Be Active Association, ISCA)
Certified leadership course (TAFISA)

Športna unija Slovenije je družbenik s 50% deležem podjetja ŠUS – Evrofitnes d.o.o. (Vodnikova cesta 155, 1000 Ljubljana). ŠUS - Evrofitnes d.o.o. predstavlja inovativen koncept športnega centra v Športni hiši Ilirija (ŠHI), kjer se izvajajo različne športne aktivnosti. Solastnik podjetja je Ubaefitness, SL iz Barcelone.
 
Poslovni stebri ŠUS:
 
1. SLOVENIJA V GIBANJU 365 – se pojavlja v dveh vlogah, in sicer kot blagovna znamka za vse projekte ŠUS in kot posamezen vseslovenski projekt, ki spodbuja, povezuje, informira in nagrajuje gibanje vseh generacij, vsak dan in povsod. Vključuje sledeče projekte ŠUSVeter v laseh za otroke in mladino (prireditve, album športov, športna torba), Zdravo društvo (znak kakovosti), Zdravju prijazno podjetje (certifikat promocije zdravja na delovnem mestu) in Slovenija v gibanju 365 kot stičišče vadb, prireditev in zbiranje ur gibanja (razpis za športne organizacije).
 
2. ŠUS AKADEMIJA – predstavlja stičišče informacij in znanja na področju športa za vse za športne organizacije, strokoven kader in posameznike. Ključne dejavnosti: usposabljanja, licenčni seminarji, tematske delavnice, tečaji, predavanja, borza strokovnega kadra in mentorstvo
 
3. POLITIKA ŠUS – obsega več različnih področij: aktivno sodelovanje na javnih obravnavah pomembnih dokumentov na področju športa za vse in zdravja, zastopanje tradicije zveze, odpiranje zveze s ŠUS klubom za posameznike in podjetja, stabilen sistem financiranja, povezovanje s stroko, partnerska sodelovanja, posodobljeni akti zveze in mednarodno sodelovanje. Športna unija Slovenije je članica treh mednarodnih organizacij: Mednarodne organizacije športa in kulture (ISCA), Mednarodne organizacije športa za vse  (TAFISA) in Evropske federacije športa za delavce in podjetja (EFCS).
 
4. INFRASTRUKTURA ŠUS – predvideva določitev strateških nepremičnin, ki na eni strani predstavljajo podlago za pridobitno dejavnost in financirajo delovanje, projekte ter na drugi strani investiranje in vzdrževanje nepremičnin ŠUS ter povečanje izkoristka nepremičnin v polni in delni lasti ŠUS.