43. Cicibaniada

Objavljeno

Programi, Veter v laseh
Cici24 6801 (2) 1157x800

V četrtek, 30. maja se je v organizaciji Športnega društva Gaberje Celje odvila že 43. Cicibaniada – srečanje predšolskih otrok v spretnostnem poligonu. Na dogodku je sodelovalo 12 ekip oziroma 113 otrok iz celjskih vrtcev in društev.

Dogodek se je odvil v sklopu vseslovenske akcije Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti v okviru Meseca športa v Celju. Prireditve se je udeležilo 12 ekip s 113 otroki iz enot celjskih vrtcev in društev (vseh 9 enot Vrtca Tončke Čečeve ter Športnih društev Nova vas in Gaberje iz Celja). Okrog 100 staršev in sorodnikov otrok je spremljalo
prireditev, navijalo za svoje nadebudneže, ki so ponosno premagovali ovire spretnostnega poligona in ga na koncu zaključil na toboganu.

Otroci so pokazali veliko mero gibalnih spretnosti in iznajdljivosti. Seveda so vsi mladi nastopajoči postali »zmagovalci«, dobili pričakovane »medalje«, vse ekipe so prejele tudi posebne diplome za udeležbo, s priznanji pa smo se zahvalili še nadvse skrbnim vzgojiteljem in vodnikom, ki mlade vsakodnevno navdušujejo za razne oblike gibalnih aktivnosti. Zato so tudi mladi obljubili, da bodo še naprej pridno telovadili in se gibali v naravi in da prihodnje leto ponovno pridejo pokazati kaj so se naučili.

Nepričakovano veliko pa so otroci zbrali tudi plastičnih zamaškov (le-ti so bili vstopnica za udeležbo na prireditvi), ki smo jih skupno namenili za sklad »športnik sem« v programu »eno srce« pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Brez dvoma pa gre zahvala tudi vsem organizatorjem iz Športnega društva Gaberje, ki so z organizacijo tradicionalnega Srečanja najmlajših na društvenih objektih 30.5.2024, ponovno dodali še en kamenček v mozaik številnih aktivnosti v »mesecu športa« v MOC. Celotna akcija je bila predstavljena tudi na TV Celje pod Dogodki dneva 3. 6. 2024.

Projekt Veter v laseh je sofinanciran s strani Fundacije za šport.

Pripravil: Metod Trebičnik, ŠD Gaberje Celje

Nazaj