School To Move

Športna unija Slovenije bo sodelovala v mednarodnem projektu School to Move - It's cool to move, ki je podprt tudi s strani Erasmus+ in Evropske komisije, v okviru katerega namen bo potekala izmenjava primerov dobrih praks na področju promocije in izvajanja športnih aktivnosti za otroke med partnerji iz Španije, Bolgarije, Romunije, Slovenije in Grčije ter preizkus le teh v nacionalnem okolju. Poleg podajanja in pridobitve novih znanj je cilj projekta ponuditi preverjene primere dobrih praks širši mednarodni javnosti ter ustvariti in razširiti mrežo deležnikov za borbo proti debelosti mladih in promocijo gibanja.

V okviru projekta bo ustvarjena spletna platforma z naborom primerov dobrih praks s področja športne vadbe in športne vzgoje otrok, ki jih bodo prispevali partnerji in organizacije iz različnih evropskih držav. Tako bodo raznovrstni koncepti in ideje na voljo vsem zainteresiranim, da jih izvedejo v svojem lokalnem okolju ali na državni ravni. Športna unija Slovenije bo predstavila uveljavljeni slovenski program Veter v laseh, ki je zelo priljubljen med mladimi in se izvaja že preko dve desetletji. Vsak partner bo v svoji državi implementiral poljuben projekt iz pripravljenega nabora primerov dobrih praks.

Uradna stran projekta: SCHOOL TO MOVE, kjer so dostopne vse informacije in koncepti športnih dogodkov in aktivnosti za otroke.

Za dodatne informacije vam je na e-naslovu mojca.markovic@sportna-unija.si na voljo Mojca Markovič, sekretar za mednarodne in nepremičninske zadeve Športne unije Slovenije.