Vadba na recept: brezplačne meritve, analiza in personaliziran program vadbe

Objavljeno

Programi, Splošno, Vadba na recept
Šus Eurofitness

Na Športni uniji Slovenije smo v 2021 začeli z izvajanjem edinstvenega programa v Sloveniji – vadbe na recept. Program se v sodelovanju s ŠUS Eurofitness centrom uspšeno izvaja tudi v letošnjem letu.

Vadba na recept je inovativen program telesne vadbe, ki je nastal kot odgovor na postkoronsko stanje na področju telesne (ne)aktivnosti na račun številnih omejitev in ukrepov. Program predstavlja edinstveno rešitev, kako po dolgotrajni odsotnosti gibanja in športno rekreativnih dejavnosti posameznike vključiti v vadbeni proces, ki bo temeljil na konsistentnosti, interaktivnosti in ustrezni motivaciji. Na Športni uniji Slovenije smo najsodobnejšo fitnes napravo povezali z mobilno aplikacijo in jo podprli z ekipo kineziologov. Rezultat je personaliziran program vadbe, ki smo ga poimenovali vadba na recept.

Program, ki temelji na konceptu gibalne pismenosti, se izvaja v sodelovanju s ŠUS Eurofitnes centrom, namenjen pa je odraslim med 18. in 65. letom starosti. Vključuje 60- urni personaliziran program vadbe, ki mu vadeči sledijo s pomočjo mobilne aplikacije, izvajajo pa ga lahko na kardio napravah in trenažerjih v prostorih fitnes centra, na prostem ali kar doma.

Program je pripravljen skladno z oceno gibalne učinkovitosti, za katero se uporablja evropska gibalna značka (Europenan Fitness Badge), s katero vadečemu pred začetkom izvajanja programa podamo informacijo o stanju njegove trenutne telesne pripravljenosti. Slednja je namreč osnova za pripravo primernega in učinkovitega programa telesne vadbe. Ne glede na to, ali vadeči program izvaja znotraj fitnes centra ali doma, mu je ekipa kineziologov ves čas na voljo s podporo, nasveti in tudi potrebno motivacijo.

Vsi zainteresirani se lahko prijavijo na recepciji ŠUS Eurofitnes centra oziroma preko telefona 01 518 16 62 ali maila sus@eurofitness.com. V ŠUS Eurofitnes centru so za uporabnike programa pripravili še številne druge ugodnosti, zato vabljeni, da jih obiščete!

Projekt Vadba na recept je sofinanciran s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Nazaj