Avgustovski družabno-rekreativno-izobraževalni teden na Otočcu

  • 25.08.2021

Uspešno je končan tudi drugi Družabno rekreativno izobraževalni teden Društva Šola zdravja (DŠZ), ki je med 16. in 19. avgustom 2021 potekal v Hotelu Šport na Otočcu. Program je bil zelo pester in se je za vsakega udeleženca našlo kaj zanimivega. Poleg jutranje telovadbe “1000 gibov”, nordijske hoje, kopanja in sprehodov po okolici ter različnih predavanj, so imeli člani društva, ki so prišli iz različnih krajev Slovenije, tudi dovolj časa za druženje (spoznavni večer, vožnja s turističnim vlakcem, tombola, nočno kopanje). Udeleženci so z Otočca odšli zelo zadovoljni in so pokazali interes, da se spet udeležijo podobnih aktivnih počitnic. Všeč jim je, da je veliko aktivnosti ter da je vodeno, saj imajo tam nekoga na kogar se lahko obrnejo z vprašanji ali za pogovor.
Seznam predavanj in delavnic, ki jih je organizator pripravil v omenjenem tednu:
– Delavnica Računalniško opismenjevanje, ki jo je vodila Brigita Grubič (Društvo Šola zdravja).
– Delavnica “Dihamo z naravo”, ki jo je predstavil in vodil prof. športne vzgoje Andraž Purger. Gre za rekreativno-sprostitvene pohode v naravo z izvajanjem dihalnih vaj meditacije in čuječega gibanja.
– Predavanje o zdravi prehrani je imela nutricionistka Janja Strašek, vrhunska svetovalka za prehrano iz Term Krka.
– Delavnica “Metoda samopomoči 23+5”, vodil jo je nevrolog in manualni terapevt Nikolay Grishin, udeležence je poučeval o metodah spoznavanja temeljnih anatomskih in fizioloških zakonitosti delovanja človeškega telesa.

Fotogalerija