Družabno-rekreativno-izobraževalni teden na Otočcu

  • 11.08.2021

Društvo Šola zdravja (DŠZ) je za svoje člane organiziralo Družabno rekreativno izobraževalni teden, ki je potekal v Hotelu Šport na Otočcu med 26. in 29. julijem 2021. Pripravilo je pester program, v katerem se je kaj zanimivega našlo prav za vsakogar. Poleg jutranje telovadbe “1000 gibov”, nordijske hoje, kopanja in sprehodov po okolici ter različnih predavanj, so imeli člani društva, ki so prišli iz različnih krajev Slovenije, tudi dovolj časa za druženje (spoznavni večer, vožnja s turističnim vlakcem, tombola, nočno kopanje). Ob koncu bivanja na Otočcu so prav vsi udeleženci soglasno ugotovili, da je bil program izvrsten, hotel prijeten, osebje prijazno in hrana odlična. Pohvalili so podporo vodje programa Andraža Purgerja in sklenili, da si želijo še več takšnih (in če je le mogoče tudi daljših) organiziranih oddihov kjerkoli po Sloveniji.
Seznam predavanj in delavnic, ki jih je organizator pripravil v omenjenem tednu:
– Delavnica Računalniško opismenjevanje, ki jo je vodila Brigita Grubič (Društvo Šola zdravja). V društvu so nam zaupali, da so se za to delavnico odločili spričo epidemioloških ukrepov, ki so v preteklem obdobju pogosto zahtevali komunikacijo in jutranjo vadbo prek računalnikov. Tako naj bi svojim članom približali osnove uporabe računalnikov, pametnih mobilnih telefonov in tablic za video konference.
– Novi letošnji projekt Društva Šola zdravja je tudi delavnica “Dihamo z naravo”, ki jo je predstavil in vodil prof. športne vzgoje Andraž Purger. Gre za rekreativno-sprostitvene pohode v naravo z izvajanjem dihalnih vaj meditacije in čuječega gibanja.
– Predavanje o zdravi prehrani je imela nutricionistka Janja Strašek, vrhunska svetovalka za prehrano iz Term Krka.
– Za delavnico “Metoda samopomoči 23+5” je bilo največje zanimanje (67 udeležencev), saj v njej nevrolog in manualni terapevt Nikolay Grishin, udeležence pouči o metodi spoznavanja temeljnih anatomskih in fizioloških zakonitosti delovanja človeškega telesa.

Fotogalerija