Festival aktivnega staranja v Medvodah!

Festival aktivnega staranja v Medvodah!

  • 31.08.2022
  • V soboto, 27. 9. 2022, je na različnih lokacijah v Medvodah potekal Festival aktivnega staranja, ki ga je že tretje leto zapored izvedlo lokalno športno društvo Efi.
Glavni namen festivala je bil starejše občane podučiti in informirati z napotki za zdravo in aktivno starost, jim predstaviti primer zdrave funkcionalne vadbe in jim ob podpori lokalnih športnih društev ponuditi možnost brezplačnega obiska vadb v popoldanskem času. Ker pa je bil dogodek odprt za širšo javnost, je bil eden od ciljev tudi splošna promocija športnih aktivnosti in rednega telesnega udejstvovanja.
 
Festival se je odvijal med 8.00 in 12.00 uro, udeležilo pa se ga je okoli 100 udeležencev in obiskovalcev. V sklopu Festivala so se odvile številne aktivnosti. Zgodaj zjutraj so vadeči iz društva Šola zdravja izpeljali Vadbo 1000. gibov, čemur je sledila vadba za zdrav hrbet, ki jo je vodila Eufemija Štorga, predsednica športnega društva Efi. Sledila je predstavitev ABC zdrave vadbe in nato še predstavitev nordijske hoje. Za zaključek so vaditelji društva udeležencem in zainteresiranim mimoidočim pripravili še test hoje, s čimer so testirali telesno pripravljenost.