Veržej v znamenju Društva Šole zdravja in jutranje telovadbe!

Veržej v znamenju Društva Šole zdravja in jutranje telovadbe!

  • 26.05.2022
  • Društvo Šola zdravja zadovoljstvo svojih članov postavlja na prvo mesto in veliko pozornosti nameni organizaciji različnih dogodkov, športnih aktivnosti in izobraževanj. V lanskem letu so bili izjemno uspešni trije rekreativno izobraževalni tedni na Otočcu, zato so jih organizirali tudi letos, le da so jih preselili na novo lokacijo – tokrat so se odvijali v čudovitem okolju v kraju Veržej v Prekmurju.

Prvi termin je potekal od 2. do 6. maja, udeležilo se ga je 39 članov, drugi termin je potekal od 9. – 13. maja, prisotnih je bilo 47 članov, zadnji termin pa je potekal od 16. – 20. maja, tega se je udeležilo 42 članov. Skupno je v treh tednih število udeležencev preseglo sto, prišli pa so iz vseh koncev Slovenije.

Vsi termini so bili rekreativno, izobraževalno, predvsem pa družabno obarvani. Pester program je poleg redne vsakodnevne jutranje telovadbe udeležencem ponujal tudi popoldanske vaje za moč, različna izobraževanja, pohode po okolici, lončarske delavnice, kopanje v Termah Banovci, obisk muzejev, vožnjo z ladjo po reki Muri, obisk »Otoka ljubezni« in številne druge aktivnosti.

Ves čas terminov so bili prisotni strokovno usposobljeni vaditelji društva, ki so skrbeli za nemoten potek programa, pravilno vodenje vseh vadb in pomoč pri izvedbi različnih vaj.

Tovrstni organizirani večdnevni dogodki in jutranja telovadba sta del nacionalnega programa Aktivno staranje, ki spodbuja organizacijo in izvedbo podobnih dogodkov ali vadb.