Projekt Aktivnega staranja in Vadbe za zdrav hrbet v Športnem društvu T.E.A.M. iz Mozirja

Projekt Aktivnega staranja in Vadbe za zdrav hrbet v Športnem društvu T.E.A.M. iz Mozirja

  • 29.10.2020
  • Športno društvo T.E.A.M. iz Mozirja se lahko pohvali z nadvse pestrim, širokim in raznolikim programom. V društvu izvajajo program za najmlajše, za odrasle in za seniorje, ponujajo pa številne aktivnosti, kot so tekaške delavnice, pilates, spinning, atletiko, gimnastiko, različne vodene vadbe in še nekatere druge.
Društvo vsako leto sodeluje v programih Športne Unije Slovenije in tudi letos je bilo temu tako, saj so bili aktivnih v projektih Slovenija v gibanju, Aktivno staranje in Vadba za zdrav hrbet.
 
V sklopu projekta Aktivno staranje so za najstarejše organizirali brezplačno vodeno vadbo, ki je potekala vse razpoložljive mesece dvakrat tedensko. Cilj vadbe je bilo osveščanje in informiranje o pomembnosti gibanja v poznem življenjskem obdobju ter izvajanje različnih gibalnih vaj. Pripravili so tudi Festival aktivnega staranja – enodnevni dogodek oz. delavnico, na katerem so v obliki predavanja udeležence poučili o pomembnosti telesne aktivnosti v starosti za ohranjanje vitalnosti in zdravja. 
 
Tekom leta je dvakrat tedensko (razen v času zaprtja zaradi ukrepov) pri njih potekala tudi vadba za zdrav hrbet, ki je bila sestavljena iz različnih gibalnih vaj, kjer je poudarek na moči, gibljivosti in stabilizaciji mišic trupa, medeničnega obroča in ramenskega obroča.