Aktivna Gorišnica

Aktivna Gorišnica

  • 27.10.2020
  • Športna zveza Občine Gorišnica za svoje občane prireja in organizira številne športne dogodke, vadbe in ostale aktivnosti, z željo povečati število športno aktivnih prebivalcev. Med drugim je v letošnjem letu izvajala tudi Jutranjo telovadbo.

Športna zveza Občine Gorišnica združuje klube in društva na področju športa za vse, športa mladih ter kakovostnega športa in je izjemno aktivna na številnih področjih. Stremi k temu, da čim večjemu številu svojih občanov omogoči športne aktivnosti in na ta način povečuje število športno aktivnih občanov. Kot članica Športne Unije Slovenije je v letošnjem letu sodelovala v programih Slovenija v gibanju in Aktivno staranje.

Občanom vseh starostnih skupin je pripravila pester program vadb, ki je vključeval telovadbo za otroke, telovadbo za ženske, odbojko, košarko, dvoranski nogomet in namizni tenis, organizirala pa je tudi enodnevni dogodek, ki je vseboval kolesarjenje po občini in spust po reki Dravi z rafti.

Za svoje starejše občane pa je v sklopu projekta Aktivno staranje pripravila Jutranjo telovadbo, ki obsega redno športno vadbo po programu 1000. gibov. Vadba je potekala vsak dan med 8.00 in 8.30 uro razen ob nedeljah. Odvijala se je v štirih vaseh gorišniške občine – v vasi Gorišnica, vasi Zagojiči, vas Zamušani in vasi Formin. Skupine so bile v vsaki vasi različno obsežne, v povprečju pa se je vadbe vsak dan udeleževalo približno 10 oseb. Vadbe so potekale skozi celotno leto, kadar so razmere in ukrepi to dopuščali.