Aktivno leto v Športnem društvu Partizan Sevnica

Aktivno leto v Športnem društvu Partizan Sevnica

  • 22.10.2020
  • V Športnem društvu Partizan Sevnica so v letošnjem letu sodelovali v projektih Aktivno staranje in zdrava vadba. V sklopu obeh projektov so izvajali brezplačne vadbe.

V Športnem društvu Partizan Sevnica se na letni ravni ukvarjajo z gimnastiko, aerobiko in različnimi funkcionalnimi vadbami, v svoj program pa vključujejo vse starostne skupine, od predšolskih otrok do najstarejših. Tudi letos so bili zelo aktivni, koliko in dokler so razmere to dopuščale.

V sodelovanju s Športno Unijo so bili aktivni v projektih Aktivno staranje in Vadba za zdrav hrbet. V sklopu prvega projekta so starejšim prebivalcem dvakrat tedensko omogočali brezplačno vadbo, ki je bila sestavljena iz elementov kardio vadbe, vaj za moč, stabilizacijo in koordinacijo. V sklopu  projekta Vadbe za zdrav hrbet pa so ločeno, za ženske in moške, večkrat tedensko izvajali funkcionalno vadbo, ki je poudarek namenjala krepitvi trupa za stabilizacijo, za boljšo držo, odpravljanju bolečin in težav ter lažjemu opravljanju vsakodnevnih obveznosti