Vabljeni na spletne delavnice v mesecu maju

Vabljeni na spletne delavnice v mesecu maju

  • 29.04.2020
  • Odziv na organizirane spletne delavnice v mesecu aprilu je bil odličen, zato smo za vas pripravili nabor raznovrstnih brezplačnih delavnic tudi v mesecu maju.
Začetek meseca maja bomo namenili obravnavi poškodb oziroma preobremenitve telesa ter regeneracije telesa po športni vadbi. Predstavljena bo vadba s kettlebell utežmi ter kako s telesno vadbo vplivati na zmanjšano pojavnost bolečin v križu.

Delavnica - webinar: Preobremenitveni sindromi spodnjega dela telesa
Termin: torek, 5.5.2020, od 18:00 - 20:00
Predavatelj: Anže Zdolšek, magister kineziologije, študent doktorskega študija kineziologije
Na Webinarju bodo predstavljena teoretične izhodišča kroničnih poškodb, epidemiologija ter različne faze kroničnih poškodb. V nadaljevanju bo predstavljenih več konkretnih preobremenitvenih sindromov, ki se pogosto pojavljajo v splošni ali športni populaciji, med drugim patelarna tendinopatija, ahilarna tendinopatija ter bolečina v dimljah. Na podlagi različnih specifik poškodb bodo tudi temu predstavljene primerne vaje za vadbeno rehabilitacijo.
 
Delavnica - webinar: Metode in tehnike regeneracije v teoriji in praksi
Termin: četrtek, 7.5.2020, od 18:00 - 20:00
Predavatelj: Anže Zdolšek, magister kineziologije, študent doktorskega študija kineziologije
Pregled različnih regeneracijskih metod v teoriji in praksi, ki se uporabljajo v svetu športa. Pregled literature na področju športne regeneracije ter praktična vrednost posamezne metode. Krajša praktična predstavitev nekaterih metod za hitrejšo regeneracijo (valjčkanje, vaje mobilnosti, ...).
 
Delavnica - webinar: Vključitev kettlebell uteži v redno telesno vadbo
Termin: ponedeljek, 11.5.2020, od 18:00 - 20:00
Predavatelj: Gregor Sobočan, pionir Kettlebell vadbe v Sloveniji in trener za telesno pripravo
Predstavitev uteži kettlebell, njihov prednosti in koristi pri uporabi za trening telesne pripravljenosti. Sledilo bo svetovanje in praktični prikaz, kako kettlebell vaje vključiti v program redne telesne vadbe za rekreativce.

Delavnica - webinar: Akutne poškodbe kolenskega sklepa in preventivna vadba
Termin: četrtek, 14.5.2020, od 18:00 - 20:00
Predavatelj: Anže Zdolšek, magister kineziologije, študent doktorskega študija kineziologije
Predstavitev akutnih poškodb kolenskega sklepa ter njihova teoretične izhodišča. Prikaz karakteristih in posebnosti posameznih akutnih poškodb v kolenu. Praktični prikaz splošnega preventivnega programa, ki zmanjšujejo možnost pojava tovrstnih poškodb.
 

Delavnica - webinar: Bolečine v križu - vzroki za nastanek in preprečevanje pojavnosti
Termin: ponedeljek, 18.5.2020, od 18:00 - 20:00
Predavatelj: dr. Dejan Kernc, specialist za področje hrbtenice in idejni vodja Re.aktiva
Bolečine v križu so eden najpogostejših razlogov za bolniško odsotnost z dela. Na delavnici bo pojasnjeno, zakaj se bolečine v križu pojavijo ter kako lahko preprečimo pojavnost teh bolečin z uporabo telesne vadbe.

Za izvedbo delavnic bomo uporabili aplikacijo Zoom. Uporaba je zelo preprosta. Za udeležbo na webinarju se ni potrebno registrirati, temveč boste prejeli link - spletno povezavo, na katero boste kliknili in vas bo povezalo na dotični webinar. 

Predhodna prijava na posamezno delavnico je obvezna. Prijavo pošljete po elektronski pošti na e-naslov as@sportna-unija.si, in sicer napišete svoje podatke (ime in priimek, letnik rojstva, e-naslov, organizacija oziroma društvo).