Belokranjci na treh lokacijah na Festivalu aktivnega staranja

Belokranjci na treh lokacijah na Festivalu aktivnega staranja

  • 11.09.2019
  • 10. septembra je Festival aktivnega staranja potekal na dveh lokacijah v Metliki in Črnomlju. Starejši občani so se razveselili popestritve dneva in se dobro razmigali.

Športno društvo Udarni list je festival pripravilo v Domu starejših v Metliki, v dislocirani enoti metliškega doma starejših, ki je namenjena dementnim bolnikom in v Domu starejših v Črnomlju. Program je trajal dvakrat po eno uro in enkrat uro in pol. Na prvi lokaciji je bilo prisotnih 42 udeležencev, na drugi 34 in na zadnji 82, skupaj 158.

Preko pogovora o skritih kamerah je Franci Kek v miličniški uniformi na zabaven način predstavil pomembnost telesne vadbe in gibanja, sledil je praktični del, kjer so se starostniki seznanili z vajami telesne vadbe, ki so primerne za to življenjsko obdobje, in jih tudi sami preizkusili. Druženje se je končalo s prepevanjem narodnih pesmi, medtem, ko je osebje doma varovance postreglo s kavo, sokom in sadjem.  Varovanci so bili z obiskom, predstavitvijo in aktivno lastno udeležbo nadvse zadovoljni, saj so bili ob obilici smeha deležni koristnih napotkov. Še posebej so bili veseli, da je k njim prišel znan obraz s TV ekranov.